Euran uusi kirjallisuustapahtuma kutsuu kirjoittamaan

Kirjallisuustapahtuma Sanat! Euran Kauttuan ruukin upeassa miljöössä 23.–24. huhtikuuta tavoittaa kirjoittamisen ja lukemisen harrastajat ympäri maata. Tapahtumassa tuotetaan ja viimeistellään tekstejä kirjoittamisen työpajoissa, tavataan toisia tekijöitä ja saadaan uutta inspiraatiota lukupiireihin.

Sanat!-tapahtuman työpajoissa pureudutaan runouden, proosan, elämäkertakirjoittamisen, biisilyriikan, lastenkirjallisuuden ja fantasiakirjallisuuden kirjoittamiseen. Työpajoja ohjaavat kirjailijat ja luovan kirjoittamisen ammattilaiset Tommi Parkko, Aira Savisaari, Magdalena Hai, Taina Teerialho, Outi Lähteenlahti ja Mika Peltonen. 

Lukemisen harrastajille on tarjolla erityinen mahdollisuus päästä mukaan ohjattuun ja toiminnalliseen lukupiiriin Tommi Kinnusen Neljän tien risteys -kirjan äärelle. Lukupiiriä ohjaavat läänintaiteilija Karoliina Suoniemi ja kirjailija Tommi Kinnunen. 

Kirjallisuuspäivien ohjelmassa on työpajojen lisäksi useita maksuttomia yleisötilaisuuksia. Lauantaina 23. huhtikuuta on haastateltavana Finlandia-palkinnon vuonna 2014 voittanut Jussi Valtonen. Sunnuntaina 24.4. kirjailijat Tapio Koivukari, Marjo Niemi ja Tuomas Keskimäki keskustelevat kirjoittamisestaan. Lauantai-illalla järjestetään Kauttuan Klubilla kaikille avoin kirjallinen klubi, jossa on tarjolla letkeää tunnelmaa ja lavarunoutta.

Työpajat ja yleisötilaisuudet järjestetään Euran historiallisella ja kauniilla Kauttuan ruukin alueella: Kauttuan Klubilla ja Kauttuan Jokisaunalla. Ne tarjoavat myös vieraille edullisia majoitus- ja ruokailupaketteja.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Taiteen edistämiskeskus, Euran kulttuuripalvelut, Euran kirjastopalvelut, Euran lukio, kirjoittajayhdistys Manu Forte ry ja Nuoren Voiman Liitto. Tapahtuman suojelijana toimii Tasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio.

Taiteen edistämiskeskuksen tavoitteena on elävöittää Satakunnan kirjallista kenttää ja tuoda sanataidetta eri muodoissaan laajasti maakuntaan. Sanat! toteuttaa osaltaan tätä tavoitetta. Satakuntalainen kirjallisuus ja sanataide ovat valtakunnallisesti esillä myös syksyllä Turun Kirjamessuilla, joiden kotimainen teema Satakunta on.

Tapahtuman tarkka ohjelma ja ilmoittautumistiedot löytyvät Euran kulttuuritoimen sivulta: www.eura.fi/fi/palvelut/kulttuuri sekä Facebookista hakusanalla Sanat!

Lisätietoja: läänintaiteilija Karoliina Suoniemi, karoliina.suoniemi@minedu.fi, puh. 0295 330 904