Nuorten turvapaikanhakijoiden valokuvanäyttely Kristiinankaupungissa

Kohtaamisia-näyttelyn valokuvat ovat parinkymmenen yksin saapuneen turvapaikanhakijanuoren ottamia. Toukokuussa järjestetyssä työpajassa nuoret saivat useita tehtäviä, joita työstettiin valokuvan keinoin.

Kristiinankaupungin vastaanottokeskuksessa on yksintulleiden alaikäisten nuorten yksikkö, jonka asukkaiden kanssa järjestimme valokuvapainotteisen työpajan. Työpajassa oli useita tehtäviä, joita työstettiin valokuvan keinoin; kuvakerronnalla, moodboardtekniikoilla ja keskustellen. Myös kuvien ottaminen oli tärkeä osa pajan sisältöä.

Lähipäiviä työpajassa oli kaksi ja kaikki huipentuu valokuvanäyttelyyn, jonka avajaisia pidämme tietenkin yhdessä itse taitelijoiden kanssa.  Tervetuloa näyttelyn avajaisiin torstaina 26.5. klo 14 Kauppahuone Corner (Itäinen Pitkäkatu 53, Kristiinankaupunki). Näyttely on avoinna 27.5.-19.6.2016.

Työpaja järjestettiin yhteistyössä Pohjanmaan lastenkulttuuriverkosto BARKin ja Taiteen edistämiskeskuksen Pohjanmaan aluetoimipisteen kanssa. Työpajan veti Kultturikollektiivi Sillasta sosionomi (AMK) Marjaana Araneva.

LISÄTIEDOT:
Pia Mouazan
läänintaiteilija, kulttuurinen moninaisuus
pia.mouazan@minedu.fi
puh. 0295 330 814

Jenni Latva
valokuvataiteen läänintaiteilija
jenni.latva@minedu.fi
puh. 0295 330 211

Annina Ylikoski
koordinaattori, lastenkulttuuriverkosto BARK
annina.ylikoski@obotnia.fi
puh. 044 320 6575