Lavarunous rantautuu Oraviin - ensimmäinen Runopuulaaki heinäkuussa

Oravin tunnelmallisella Rantamakasiinilla järjestetään lavarunokilpailu lauantaina 9.7. Tarkoituksena on tarjota veneilijöille ja kesänviettäjille uudenlaista kulttuuriohjelmaa.

Kilpailu käydään kansainvälisillä Poetry Slam -säännöillä. Kilpailurunojen tyylilaji on vapaa, mutta niiden on oltava esittäjän omia. Kilpailijalla saa olla tekstipaperi mukana, musiikin tai rekvisiitan käyttö ei ole sallittua. Esityksen kesto on korkeintaan kolme minuuttia. Runot arvioi ja pisteyttää yleisön joukosta koottu viisihenkinen raati.

Kilpailussa on kolme kierrosta. Toiselle kierrokselle pääsee puolet runoilijoista. Viimeisellä kierroksella kilpailee kolme eniten pisteitä saanutta. Runopuulaakin voittaja palkitaan neljän hengen huvilalomalla (järvenrantahuvila kaikilla mukavuuksilla, 2 yötä).

Ennakkoilmoittautumiset  puh. 0295 330 924 tai paikan päällä puoli tuntia ennen kilpailun alkua. Lavarunokilpailuun otetaan mukaan 15 runoilijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Oravin Runopuulaakin juontaa läänintaiteilija Susanna Kolehmainen.

Lavarunous eli Poetry Slam on syntynyt Yhdysvalloissa 1980-luvun puolivälissä, ja tullut Suomeen vuonna 2000. Laji on saavuttanut suuren suosion sekä Suomessa että maailmalla. Lisätietoa ja säännöt http://runokukko.blogspot.fi/

Oravin Runopuulaakin järjestävät yhteistyössä Taiteen edistämiskeskus, SaimaaHoliday Oravi sekä Kirjoittajayhdistys Akseli ry. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Oravin Runopuulaaki Rantamakasiinilla lauantaina 9.7. klo 17 alkaen.

Oravi on Savonlinnan pohjoispuolella sijaitseva idyllinen kanavakylä.

Oravin Rantamakasiini: Oravintie 30, 58130 Oravi, puh. 044 2747078

Lisätietoja:
Susanna Kolehmainen
Kirjallisuuden läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus, Etelä-Savo
p. 029 5330 924
susanna.kolehmainen@taike.fi
www.taike.fi