Taustakuva

Häme

© Janica Soppela
Viimeksi muokattu: 28.08.2016

Taiteilija kehittäjänä

Immersiivistä mediataidetta ja animaatioita Oodissa

Keskustakirjasto Oodin mediatila Kuutio avaa mahdollisuuden taiteilijoille kokeilla osallistavaa, immersiivistä työskentelyä Taiken ja Oodin yhteistoteutuksessa 2019-2021. Projekti tuottaa taiteilijoiden suoraan Oodiin suunnittelemia immersiivisiä taideteoksia. Teokset avautuvat yleisölle myös työpajojen ja luentojen muodossa projektin aikana.

Mediakuutioprojektin 2019-2020 toteutus tehdään yhteistyössä MUU ry:n ja Taideyliopiston kanssa. Prosessi tavoittelee ymmärrystä osallistavasta mediataiteesta, sen konseptoimisesta julkiseen ympäristöön sekä tietoa ja kokemusta välittäjyydestä tässä toimintaympäristössä. Mediakuutiota jatkava projekti tuo 2021 Oodin kaikille esityspinnoille uutta, suomalaista animaatiota, joka tarkastelee immersiivisyyden käsitettä laveasti. Projekti toteutetaan yhteistyössä Turku Animated Fim Festivalin, Animaatiokillan, Kavin ja AVEKin kanssa.

Projektia koordinoi läänintaiteilija Annika Dahlsten.

Projektin kesto 1.1.2019 - 31.12.2021.


Kuva: Joonas Hyvönen, God's Flat Earth is Drowning, 2020.

TOO = Taide osana organisaatioita

Projekti kehittää taiteen ja työelämän välisiä rajapintoja.

TOO-verkosto kokoaa taiteilijoita, kulttuuritoimijoita, kehittäjiä, konsultteja ja muita, joille teema on kiinnostava. Verkosto keskustelee fb-ryhmänä ja kokoontuu noin neljä kertaa vuodessa työpajoihin ja erilaisiin verkostoitumistapahtumiin. Seuraa ajankohtaisia TOO-tapahtumia Taiken tapahtumakalenterista ja tule mukaan facebook-keskusteluun Taide osana organisaatioita -ryhmässä!

Verkostoa koordinoi läänintaiteilija Krista Petäjäjärvi.

Projektin kesto: 1.11.2017 - 31.12.2021

 

Taide osana organisaatioita TOO-Pitchaustilaisuudessa Helsingissä 16.1.2020 taidealan toimijat esittelivät palvelujaan taiteella kehittämisestä kiinnostuneille yrityksille. Kuvassa vasemmalta Mariann Nagatsu, Aakusti Oksanen (Talking Drum),  Essi Aulanko (BusinessTeatteri), Satu-Mari Jansson (TheatreWorks), Nanna Hänninen (Neemo Method) ja Tero Hytönen & Antti Uimonen. Kuva: Arto Kunnola.

Menneitä:

Luova meri: Meriteollisuuden kehittäminen taiteen kautta

Projekti toteutettiin yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen ja Yrkeshögskola Novian koordinoiman IRM-Tool -hankkeen kanssa, jota rahoittaa Euroopan Sosiaalirahasto. Se yhdisti luovan asiantuntijuuden meriteollisuuden aitoihin tarpeisiin. Projekti vahvisti vuorovaikutusta ammattitaiteilijoiden ja erilaisten teollisuuden alojen välillä. Taiken roolina tässä ja vastaavissa hankkeissa on luoda siltaa taiteilijoiden ja yritysten välille ja toimia välittäjätahona. Prosessin muotoilusta ja sen fasilitoinnista vastasivat läänintaiteilijat Annika Dahlsten ja Krista Petäjäjärvi.

Projektin kesto: 1.10.2018 - 8.3.2019.

Työpajan osallistujia telakan ryhmätyötilassa.

Kuva: @artokunnola/CLAP Oy

Vastuuhenkilö: Läänintaiteilija Annika Dahlsten ja läänintaiteilija Krista Petäjäjärvi

Projektin ajankohta: 01.01.2018 - 31.12.2022

Takaisin

Yhteystiedot

Kouvolan toimipiste
Kauppamiehenkatu 4
45100  Kouvola
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Taiken henkilöstö Kouvolassa Viimeksi muokattu: 01.07.2019