Taustakuva

Häme

© Janica Soppela
Viimeksi muokattu: 28.08.2016

Välittävät rakenteet

Projekti edistää vapaan kentän taiteilijoiden toimintaa ympäri Suomen. Projekti keskittyy erityisesti tilojen, tuotantorakenteiden ja verkostojen perustamiseen ja kehittämiseen.

Osaprojekteja ovat mm. Taiteen tilat, Taidekahvit ja Taidekuvan luonto.

Taiteen tilat

Taiteen tilat
 
Projekti tukee monitaiteellisia tilahankkeita verkostotyöskentelyn muodossa. Tilahankkeiden käynnistymisessä painotetaan taloudellisesti ja toiminnallisesti kestävää perustaa, jonka myötä tiloista tulee pitkäjänteisesti toimivia yksiköitä.
 
Taiteen tilat -verkoston toiminta perustuu vertaistukeen ja tiedon jakamiseen tilojen hallintaan ja toimintaan liittyvissä asioissa. Verkoston toiminnassa on tiloja ja tilahankkeita viitisentoista eri puolilta Suomea. Tiloja ja hankkeita yhdistää se, että ne eivät ole valtiollisia tai kunnallisia toimijoita ja ovat käynnistäneet toimintansa viimeisen viiden vuoden aikana.
 
Taiteen tilat -projekti lisää poikkitaiteellista yhteistyötä, tuotantoja ja asiantuntijapalveluja sekä yhdistää taiteen ja kulttuurin ammattilaisia ympäri Suomea.
 
Projektia koordinoi läänintaiteilija Vesa Plath.
 


Kuva: Vesa Plath. Villa Rana, Jyväskylä, 2017. 

Taidekahvit

Taidekahvit on Varsinais-Suomessa toimiva vapaan kentän toimijoiden yhteinen verkosto, joka kokoontuu noin kerran kuussa ja keskustelee pienryhmissä. Verkosto tarjoaa jäsenilleen vertaistukea ja sisältöjen ja toimintatapojen ristiinoppimista, mutta myös konkreettisia yhteiskunnallisen vaikuttamisen tapoja.

Taidekahvien työpajat, luennot ja seminaarit kouluttavat jäsenistöään ja viestivät toiminnasta kunnallisella tasolla. Yhdessä järjestettävä vuosittainen avoin yleisötapahtuma Vallaton taiteenkumous esittelee kentän tuoreimpia sisältöjä. Taidekahvien kaltaista vapaan kentän verkostomallia pyritään kehittämään myös muille alueille.

Taiken osuudesta Taidekahveissa vastaa läänintaiteilija Annika Dahlsten.


Kuva: Jussi Virkkumaa. Vallaton taiteenkumous 2019.

Vastuuhenkilö: Läänintaiteilija Annika Dahlsten ja läänintaiteilija Vesa Plath

Projektin ajankohta: 01.01.2018 - 31.12.2022

Takaisin

Yhteystiedot

Kouvolan toimipiste
Kauppamiehenkatu 4
45100  Kouvola
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Taiken henkilöstö Kouvolassa Viimeksi muokattu: 01.07.2019