Taustakuva

Kymenlaakso ja Etelä-Karjala

© Maarit Maria Kopso
Viimeksi muokattu: 28.08.2016

Taiteilija kehittäjänä

Taiteilijan asiantuntijuuden ja välittäjätoiminnan ohjelman keskiössä on uuden taiteilija-asiantuntijuuden tunnistaminen ja sen välittäminen. Taiteilija kehittäjänä -projektikokonaisuuteen kuuluu kolme osaprojektia:

 

Supre-Organism ulkoavaruudessa

Biotaiteen läänintaiteilija Antti Tenetz toteuttaa projektin Euroopan avaruusjärjestö ESA:n ja Waag AI labin residenssissä kesällä 2019, jossa tutkitaan elävien materiaalien ja biotaiteen mahdollisuuksia ulkoavaruudessa. Supre-Organism -projekti vahvistaa ESA:n, taiteilijoiden ja suomalaisen avaruus-, revontuli- ja satelliittitutkimuksen yhteyksiä sekä avaa uusia yhteistyömahdollisuuksia taiteen, tieteen ja teknologian välille. Supre-Organism -projekti on yksi avauksista, joilla Taike pyrkii etsimään taiteilijoille uusia kehittämisyhteyksiä ja -ympäristöjä hyödyntää luovaa osaamistaan.

Projektia koordinoi läänintaiteiteilija Antti Tenetz.

Projektin kesto: 1.5.-30.9.2019

 

Keskustakirjasto Oodi

Keskustakirjasto Oodin mediatila Kuutio avaa mahdollisuuden taiteilijoille kokeilla osallistavaa, immersiivistä työskentelyä Taiken ja Oodin yhteistoteutuksessa syksyllä 2019. Mediataiteen teokset avautuvat yleisölle myös työpajojen ja luentojen muodossa seuraavana keväänä. Toteutus tehdään yhteistyössä MUU ry:n ja Taideyliopiston kanssa. Prosessi tavoittelee ymmärrystä osallistavasta mediataiteesta, sen konseptoimisesta julkiseen ympäristöön sekä tietoa ja kokemusta välittäjyydestä tässä toimintaympäristössä.

Projektia koordinoi läänintaiteilija Annika Dahlsten.

Projektin kesto 1.1.2019 - 31.5.2020.

Kuva: Tuomas Uusheimo

 

TOO = Taide osana organisaatioita

Projekti kehittää taiteen ja työelämän välisiä rajapintoja.

Taide osana organisaatioita-verkosto keskustelee fb-ryhmänä ja kokoontuu noin neljä kertaa vuodessa työpajoihin ja kohtaamistilaisuuksiin. Vapaamuotoiseen verkostoon kuuluu noin 300 henkilöä: taiteilijoita ja muita kulttuuritoimijoita, työelämän kehittäjiä ja fasilitaattoreita, tutkijoita, pedagogeja ja virkamiehiä. Yhteisenä tekijänä on kiinnostus taiteen merkitykseen osana työelämän kehittämistä.

Verkostoa koordinoi läänintaiteilija Krista Petäjäjärvi.

Projektin kesto: 1.11.2017 - 31.12.2019

 

Kuva: Timo Martola

Kuva: Timo Martola

 

Luova meri: Meriteollisuuden kehittäminen taiteen kautta

Projekti toteutettiin yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen ja Yrkeshögskola Novian koordinoiman IRM-Tool -hankkeen kanssa, jota rahoittaa Euroopan Sosiaalirahasto. Se yhdisti luovan asiantuntijuuden meriteollisuuden aitoihin tarpeisiin. Kolme meriteollisuuden yritystä esittivät todellisia haasteita, joihin kutsuttiin seitsemän taiteilijaa vastaamaan ideakonsepteilla.  Tilaajalähtöinen näkökulma haastoi taiteilijoita soveltamaan asiantuntijuuttaan uudella tavalla.

Projekti vahvisti vuorovaikutusta ammattitaiteilijoiden ja erilaisten teollisuuden alojen välillä. Prosessissa nousi esiin välittäjyyden merkitys: mitä tarvitaan, jotta taiteilijoiden asiantuntijuus voi tulla osaksi meriteollisuuden kehittämistä? Taiken roolina tässä ja vastaavissa hankkeissa on luoda siltaa taiteilijoiden ja yritysten välille ja toimia välittäjätahona. Prosessin muotoilusta ja sen fasilioinnista vastasivat läänintaiteilijat Annika Dahlsten ja Krista Petäjäjärvi.

Projektin kesto: 1.10.2018 - 8.3.2019.

 

Luova meri -yritystyöpaja Meyerin telakalla 25.10.2018. Kuva: @artokunnola/CLAP Oy

Kuva: @artokunnola/CLAP Oy

 

Vastuuhenkilö: Läänintaiteilija Annika Dahlsten ja läänintaiteilija Krista Petäjäjärvi

Projektin ajankohta: 01.01.2018 - 31.12.2022

Takaisin

Yhteystiedot

Kouvolan toimipiste
Kauppamiehenkatu 4
45100  Kouvola
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku