Taustakuva

Kymenlaakso ja Etelä-Karjala

© Maarit Maria Kopso
Viimeksi muokattu: 28.08.2016

Taiteilija kehittäjänä lasten- ja nuortenkulttuurissa

Projektissa etsitään uusia toimintaympäristöjä, joissa taiteilijat pääsevät kehittämään lasten- ja nuortenkulttuuriin uusia toimintamuotoja- ja tapoja,

Huoneteatteria Ikean tavarataloissa

Projektin tavoitteena on edistää lasten- ja nuortenkulttuurin saatavuutta ja näkyvyyttä Suomessa. Projektissa etsitään uudenlaisia toimintaympäristöjä lasten- ja nuortenkulttuuria tekeville taiteilijoille ja heidän kanssaan toimiville lapsille ja nuorille. Samalla tehdään lasten- ja nuortenkulttuuria näkyväksi uusille yleisöille yllättävissäkin ympäristöissä. Projektin pilottivaiheessa tehdään nuorten teatteriryhmiä ja heidän ohjaajien työtä näkyväksi tuomalla nuorten teatteritoimintaa Ikean tavarataloihin.

Projektia koordinoi läänintaiteilija Laura Arala.

Kaduilla, saleissa ja näyttämöillä: Näyttämö tähän

Näyttämö tähän - projekti rakentuu useasta osaprojekteista, joiden tavoite on luoda eri tiloja ja tilaisuuksia taiteen tekemiselle katutanssijoille ja muille hiphop-kulttuurin taiteilijoille Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella.

Esimerkki osaprojektista: C.R.E.A.M (Choreographic Redirection of Educational and Aesthetic Methods)

C.R.E.A.M-projektissa nuoret katutanssijat pääsevät ammattilaisten ohjauksessa työstämään erilaisia koreografisia konsepteja ja tehtäviä. Näiden tarkoituksena on pienimuotoisen taiteellisen prosessin ohella kehittää tanssijantyöllisiä valmiuksia ja harjoittaa esiintyjien omaa koreografista mieltä. 

Videolla ote C.R.E.A.M-projektista: klubitila muuttui näyttämöksi, jolla esiintyjät harjoittelivat taiteilijuutta tositoimissa: 

https://www.facebook.com/Taike.fi/videos/2270761243208409/

Projektia koordinoi läänintaiteilija Julian Owusu.

Yhteisötaide VOL.2 ja Taidevoimatoimisto

Taidevoimatoimisto on taiteilijoille, kokemusasiantuntijoille, eri yhteisöjen edustajille ja yleisölle suunnattu toiminnallinen ja taidekasvatuksellinen yhteisötaideprojekti. Kriittisen ajattelun, vuorovaikutuksen ja taiteellisen työskentelyn avulla projekti

  • rakentaa siltaa nykytaiteen ja uusien yleisöjen välille
  • edistää yhteisötaiteilijoiden työhyvinvointia ja ammatillista verkostoitumista ja
  • avaa käytännön tasolla erilaisia näköaloja maailman hahmottamiseen, toisten ymmärtämiseen ja yhdessä toimimiseen

Vuoden 2019 aikana Turussa ja Turun seudulla toteutettavassa projektissa korostuvat monitasoinen kiinnittyminen ympäristöön, yhteiskuntaan ja erilaisiin väliaikaisiin/pysyviin yhteisöihin. Ohjaavia periaatteita ovat kestävä kehitys ja kansalaistoiminta, kokemusasiantuntijuus, nonformaali oppiminen ja arjen aktivismi. Mukana toteutuksessa ovat vapaamuotoinen Yhteisötaide VOL.2 -verkosto sekä varsinaissuomalainen yhteisötaiteen työosuuskunta Canadantuijat.

Projektia koordinoi läänintaiteilija Suvi Solkio

Vastuuhenkilö: Mikael Karikoski

Projektin ajankohta: 01.01.2019 - 31.12.2019

Takaisin

Yhteystiedot

Kouvolan toimipiste
Kauppamiehenkatu 4
45100  Kouvola
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku