Taustakuva

Kymenlaakso ja Etelä-Karjala

© Maarit Maria Kopso
Viimeksi muokattu: 28.08.2016

Lasten- ja nuortenkulttuuri taiteilijoiden työllistäjänä

Projektilla edistetään lasten- ja nuortenkulttuurin parissa toimvien taiteilijoiden työllistymistä ja työn näkyvyyttä.

Kasvua kulttuurista

Kasvua kulttuurista on vuonna 2017 käynnistynyt valtakunnallinen tapaamisten kokonaisuus, jolla tavoitellaan maakuntiin uudenlaisia yhteistyömuotoja luovien alojen ja kuntatoimijoiden välille. Vuonna 2019 tavoitteena järjestetään tilaisuudet Kanta-Hämeen ja Keski-Uudenmaan alueella yhteistyössä Etelä-Suomen Aluehallintoviraston, ELY-keskuksen ja Kulttuuriyhdistys Kuvion kanssa. Laaja-alaisella yhteistyöllä halutaan luoda uusia verkostoja, tuoreita näkökulmia ja innovatiivista osallisuutta luovan alan ja kuntatoimijoiden yhteistyöhön.

Tapaamiset ovat suunnattu lasten- ja nuortenkulttuurista kiinnostuneille taiteilijoille ja taidekasvattajille sekä kuntien sivistys-, kulttuuri- ja vapaa-aikatoimien vastuuhenkilöille.

Kussakin kaupungissa järjestetään kaksi maksutonta tapaamista:

  • Kohti kasvua-tapaaminen on kohdennettu erityisesti taiteilijoille ja taidekasvattajille, jonka aikana kuullaan inspiroivia puheenvuoroja taiteen ja kulttuurin tulevaisuudesta sekä kehitetään oman osaamisen tunnistamista, sanoittamista ja näkyväksi tekemistä niin itselle kuin tuleville työnantajille.

  • Ideakipinöinti-tapaaminen kokoaa alueen kuntatoimijat ja taidekentän edustajat yhteen. Tapaamisessa kysyntä ja tarjonta kohtautetaan: kunta-alan edustajat kertovat toimialansa tarpeita sekä tulevaisuuskuvia ja taidekentän toimijat esittelevät omaa asiantuntijuuttaan ja osaamistaan. Työskentely etenee lyhyiden esitysten muodossa ja päivä päättyy toiminnalliseen yhteistyösuunnistukseen.

Projektia koordinoi läänintaiteilija Laura Arala.

Taiteella kasvaneet

Eri puolilla Suomea kuvattava lyhytvideoiden sarja, jonka tavoitteena on nostaa esiin lasten- ja nuorten kanssa työskenteleviä taiteilijoita, polkuaan taiteilijaksi ja heidän tekemänsä työn merkitystä ja arvoa. Videot julkaistaan Taiken youtube-kanavalla, josta löytyy myös aiempi lasten- ja nuortenkulttuurin kehittämisohjelman videosarja: https://www.youtube.com/results?search_query=taiteella+kasvaneet

 

Projektia koordinoi läänintaiteilija Laura Arala.

 

Vastuuhenkilö: Mikael Karikoski

Projektin ajankohta: 01.01.2019 - 31.12.2019

Takaisin

Yhteystiedot

Kouvolan toimipiste
Kauppamiehenkatu 4
45100  Kouvola
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku