Taustakuva

Pohjanmaa

© Johanna Hagman
Viimeksi muokattu: 28.08.2016

Taiteilijat yhteiskunnan kehittämisessä

Projekti tuo taiteilijoiden luovuutta ja osaamista mukaan julkisen sektorin kehittämiseen ja haastavien yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisuun.

Projekti tekee yhteistyötä valtion eri virastojen, kuntien ja kaupunkien sekä mm. eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan kanssa. Osaprojektit liittyvät luovuuden, kestävän kehityksen, ilmastonmuutoksen torjunnan ja työn murroksen teemoihin.

Yhteistyö tulevaisuusvaliokunnan kanssa

Eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan kanssa toteutettiin vuodenvaihteessa 2018-2019 kaksi työpajaa eduskunnan uudessa luovassa tilassa. Yhteensä yksitoista taiteilijaa ja kehittäjää työskenteli erilaisin luovin menetelmin luovien alojen työn kehittämisen sekä Suomen tulevaisuuden keskeisten yhteiskunnallisten haasteiden parissa.  Luova ja dialoginen toimintatapa synnytti moniäänistä ymmärrystä, joka ei olisi mahdollista yksittäisinä asiantuntijakuulemisina.

Eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan julkaisu: Luovan alan ammattilaiset yhteiskunnan kehittäjinä.

LIFT – New Dimensions of Media, Arts & Culture

LIFT on median, taiteen, kulttuurin ja luovien alojen vuosittainen ammattilaisfoorumi. Tapahtuma nostaa esiin luovia sisältöjä ja luovien toimijoiden osaamista sekä rakentaa uusia rajat ylittäviä keskusteluja merkityksellisemmän tulevaisuuden luomiseksi.

Kansainvälisen tapahtuman pääjärjestäjät ovat YLE ja Kaapelitehdas, mukana ovat yhteistyökumppaneina mm. Helsingin Kaupunki, AVEK, Taku ry ja Taike. Taiken roolina on mahdollistaa tapahtumaan taidetta ja taiteilijuuteen liittyviä sisältöjä. Millainen voisi olla taiteilijan rooli tulevaisuuden yhteiskunnassa ja miten taiteilijan luovalla osaamisella muutetaan maailmaa?  LIFT yhteistyötä kehittävät läänintaiteilijat Krista Petäjäjärvi ja Iiro Heikkilä.

Seuraava LIFT on 23.-24.10.2019, tapahtumapaikkana Kaapelitehdas, Helsinki.

Taiken osuutta projektista koordinoi läänintaiteilija Krista Petäjäjärvi.

Projektin kesto 1.12.2017 - 31.12.2019.

Mies LIFT-tapahtuman esiintymislavalla.

Ensimmäinen LIFT-tapahtuma lokakuussa 2018 keräsi yli 700 osallistujaa. Yksi esiintyjistä oli amerikkalainen Eli Pariser (UpWorthy,  Avaaz.com ja MoveOn.Org). Kuva: Kapina Productions / Sebastian Rosenberg.

Vastuuhenkilö: Erityisasiantuntija Antti Huntus

Projektin ajankohta: 01.11.2018 - 31.12.2022

Takaisin

Yhteystiedot

Vaasan toimipiste
Wolffintie 35 C
65200  Vaasa
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Taiken henkilökunta Vaasassa Viimeksi muokattu: 01.07.2019