Taustakuva

Pohjanmaa

© Johanna Hagman
Viimeksi muokattu: 28.08.2016

Taiteilija kehittäjänä lasten- ja nuortenkulttuurissa

Projektissa etsitään uusia toimintaympäristöjä, joissa taiteilijat kehittävät lasten- ja nuortenkulttuuriin uusia toimintamuotoja ja -tapoja.

Huoneteatteria Ikean tavarataloissa

Projekti edistää lasten- ja nuortenkulttuurin saatavuutta ja näkyvyyttä Suomessa. Projektissa etsitään uudenlaisia toimintaympäristöjä lasten- ja nuortenkulttuuria tekeville taiteilijoille ja heidän kanssaan toimiville lapsille ja nuorille. Samalla tehdään lasten- ja nuortenkulttuuria näkyväksi uusille yleisöille yllättävissäkin ympäristöissä. Projektin pilottivaiheessa tehdään nuorten teatteriryhmiä ja heidän ohjaajien työtä näkyväksi tuomalla nuorten teatteritoimintaa Ikean tavarataloihin.

Projektia koordinoi läänintaiteilija Laura Arala.

Kaduilla, saleissa ja näyttämöillä: Näyttämö tähän

Näyttämö tähän -projekti rakentuu useasta osaprojektista, joissa luodaan eri tiloja ja tilaisuuksia taiteen tekemiselle katutanssijoille ja muille hiphop-kulttuurin taiteilijoille Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella.

Esimerkki osaprojektista:
C.R.E.A.M (Choreographic Redirection of Educational and Aesthetic Methods)

C.R.E.A.M-projektissa nuoret katutanssijat pääsevät ammattilaisten ohjauksessa työstämään erilaisia koreografisia konsepteja ja tehtäviä. Näiden tarkoituksena on pienimuotoisen taiteellisen prosessin ohella kehittää tanssijantyöllisiä valmiuksia ja harjoittaa esiintyjien omaa koreografista mieltä. 

Videolla ote C.R.E.A.M-projektista: klubitila muuttui näyttämöksi, jolla esiintyjät harjoittelivat taiteilijuutta tositoimissa.

Projektia koordinoi läänintaiteilija Julian Owusu.

 

Vastuuhenkilö: Eva-Maria Hakola

Projektin ajankohta: 01.01.2019 - 31.12.2019

Takaisin

Yhteystiedot

Vaasan toimipiste
Wolffintie 35 C
65200  Vaasa
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Taiken henkilökunta Vaasassa Viimeksi muokattu: 01.07.2019