Taustakuva

Kuvitus ja sarjakuva

Sarjakuva on monipuolinen; kerronnallisia ja kuvallisia elementtejä ja kuitenkin paljon tilaa omille tulkinnoille.

- Niklas

© Antti Luostarinen / Hahmo
Viimeksi muokattu: 27.08.2016

Alueelliset taiteilijaverkostot

Projekti verkottaa alueellisia taidetoimijoita ja erityisesti vapaan kentän yhteisöjä ja kannustaa yhteistyön kunnallisten ja maakunnallisten toimijoiden kanssa. Projektin tavoite on tehdä verkostoista itseohjautuvia, vahvoja toimijoita ja edistää niiden vaikuttavuutta kunnallisessa ja alueellisessa kulttuurityössä.

Kehittämistyö hyödyntää Taidekahvit –verkoston pilotoimaa toimintamallia ja edistää Taidekahvien toimintaa. Taidekahvit on kolmannen sektorin taide- ja kulttuuritoimijoiden verkosto Turussa. Se koostuu Turun kaupungin kulttuurilautakunnan sopimuskumppaneista ja toiminta-avustusta saavista toimijoista. Verkosto tuo taidetta näkyväksi ja nostaa paikallisten kulttuurialan ammattilaisten aseman yhteiskunnalliseen keskusteluun. Kaksikielisen verkoston tavoitteena on lisätä Turun ainutlaatuisen taidekentän elinvoimaa.

Alueellisen verkostotyön yksi ulottuvuus Turussa on ollut taidetoimijoiden visioima Taiteen talo -konsepti. Turun kaupunki tarttui toimijoiden ideaan, ja kaupunkiin perustettiin Turun Taiteen talo Oy vanhaan Rettigin tupakkamakasiiniin, Turun historialliseen keskustaan. Lisää Taiteen talosta kaupungin verkkosivuilla.

Verkostotyön muita ulottuvuuksia ovat Taidelainaamo välittäjänä –webinaarisarja yhteistyössä Suomen Kuvataidejärjestöjen liiton kanssa ja yhteistyö kuvataiteen valtakunnallisten järjestöjen kanssa.

Projektia koordinoi läänintaiteilija Annika Dahlsten.

 

Kuoro esiintyy

Jussi Virkkumaa: Taidekahvit, Vallaton taiteenkumous 2019, Turun Taidehalli.

Vastuuhenkilö: Läänintaiteiteilija Annika Dahlsten

Projektin ajankohta: 01.02.2018 - 31.12.2022

Takaisin

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 900
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku