Taustakuva

Satakunta

© David Jones
Viimeksi muokattu: 29.08.2016

Taiteilijan puhetta

Teoksista, taiteesta ja taiteilijana olemisesta

26.9.2014-9.1.2015 Porin taidemuseon kahvila Muusa

Parikymmentä satakuntalaista kuvataiteilijaa pohtii taiteenteon merkityksiä haastatteluissa, jotka on tehty keskikesällä 2014. Alue ja Aamiainen kahdelle -näyttelyihin osallistuneiden taiteilijoiden haastattelut ovat esillä Porin taidemuseon kahvila Muusassa koko syyskauden.

Taiteilijalle materiaali voi olla kuin taistelu, tuskaista muodon synnyttämistä ja syvälle omaan mieleen sukeltamista. Itseilmaisu ja pakottava tarve tehdä korostuvat taiteilijoiden puheessa, teoksen valmistumisesta syntyvä tyytyväisyys on jotain sellaista mitä on mahdotonta millään muulla tavoin saavuttaa. Teoksen tekeminen on myös tarinaa siitä miten ammattitaito kantaa. Toisaalta taiteen tekemisen järkisyitä ja merkitystä voi etsiä vaikkapa yleisön reaktioista. Tekijälle tai teoksen vastaanottajalle taide voi olla leikkiä ja uteliaisuutta, jotain mitä ei edes tarvitse selittää. Taiteellisen työn olemuksesta on yhtä monta tarinaa kuin on taiteilijoita.

Porin taidemuseon kahvilassa esillä olevat lyhyehköt haastattelut on tehty, jotta katsoja voisi tutustua taiteilijan ajatuksiin teoksen valmistumisesta ja kuulla taiteen tekemisen merkityksistä taiteilijalle itselleen.

Haastattelut Marjo Heino ja Heikki Pola. Toteutuksessa mukana Satakunnan Elävän Kuvan Keskus.

Taiteilijat videoissa: Tapio Haapala, Ensio Härkönen, Kirsi Jaakkola, Raija Kuisma, Kirsi Kuusisto, Kari Kärkiluoma, Helena Laine, Marko Lampisuo, Toni Lehtola, Laura Lilja, Aino Mäntynen, Iida Nikitin, Sanna Pajunen, Paavo Paunu, Antti Pedrozo, Nina Pörn, Anne Salmela, Terhi Sammalmaa, Anu Sukanen, Pasi Vainionpää ja Titta Valla.

 

Lisätiedot:

Marjo Heino, läänintaiteilija, marjo.heino@minedu.fi, 044 5581240

Vastuuhenkilö: Marjo Heino

Projektin ajankohta: -

Takaisin

Yhteystiedot

Porin toimipiste
Valtakatu 12 B
28100  Pori
Kartta

puh. 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi

Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku