Viimeksi muokattu: 08.02.2019

Uudenmaan läänintaiteilijoiden Taidekontti tulee taas! Avajaiset Lasipalatsin aukiolla 13.5. klo 14

Taidekontti on Taiteen edistämiskeskuksen ja Uudenmaan läänintaiteilijoiden tarjoama yleisötapahtuma Lasipalatsin aukiolla 13.5.–16.6. Taidekontti tarjoilee viiden viikon kattauksen maksuttomia tapahtumia kaikenikäisille; pajoja, performanssia, elävää ja elektronista musiikkia, tekemistä ja näkemistä.

Tapahtuma on loistava tilaisuus päästä tutustumaan läänintaiteilijoiden työhön ja yhteistyökumppaneihin ja saada samalla maistiaisia alueellisesta taiteen edistämistyöstä, jota Taiteen edistämiskeskus ja sen aluetoimipisteet tekevät. Ohjelmasisältöä tuottavat Uudenmaan läänintaiteilijat yhteistyökumppaniensa kanssa. Viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestetty Taidekontti oli yleisömenestys ja herätti kiinnostusta valtakunnallisestikin.

Sarjakuvataiteen läänintaiteilija Solja Järvenpää on pitkän linjan tunnustettu sarjakuvataiteilija. Hän edistää sarjakuvan näkyvyyttä, tekemistä ja opettamista sekä toimii organisaattorina sarjakuva-alan kentällä tavoitteenaan sarjakuva-alan arvostuksen lisääminen. Hän on ollut mukana luomassa sarjakuvalle opinto-kokonaisuutta avoimeen AMK:n ja alkavaa graafisen suunnittelun pääaineen opintokokonaisuutta sarjakuvapainotuksella Lahden Muotoiluinstituuttiin. Järvenpää voitti Kemin pohjoismaisen sarjakuva-kilpailun 2010 ja hänen sarjakuviaan on julkaistu mm. Etelä-Suomen Sanomissa. Hän on toiminut myös ohjaajana ja animaattorina PMMP:n Magdaleena-videolla. Järvenpäältä nähdään Taidekontissa katutaidetta, ääntä ja rytmimusiikkia sisältävä kombinaatio yhdessä Wildlifen kanssa, Sarjakuva <3 runot- viikolla puolestaan kirjoitetaan maailman pisin sarjakuvaruno, tehdään tiskirättirunoutta ja pidetään roskarunopaja.
 
Monikulttuurisuusläänintaiteilija Outi Korhonen edistää eri kieli- ja kulttuuritaustaisten taiteilijoiden toimintaa. Hän tukee taiteilijoiden verkostoitumista, tiedottaa apurahahauista ja järjestää yhteistyössä taide- ja kulttuurilaitosten, säätiöiden ja oppilaitosten kanssa mm. tuottajapalveluita, erikielisiä taiteilija- pajoja ja maailmanmusiikin klubeja. Monikulttuurisuusläänintaiteilijan työn tuloksena on perustettu eri kulttuuritaustaisia taiteilijoita edustava asiantuntijaryhmä, Catalysti ry. Korhonen on taustaltaan taidekasvattaja, joka on koordinoinut museo- pedagogisia ja kaupunkikehitysprojekteja Suomessa ja Chilessä. Korhonen tuottaa Taidekonttiohjelman yhdessä Ptarmigan ry:n kanssa, joka tekee kansainvälisin voimin taiteidenvälisiä ja paikkasidonnaisia tapahtumia kutsuen osallistujat kohtaamaan maailman ja toisensa.
 
Muotoilukasvatuksen läänintaiteilija Mari Savio edistää muotoilun tunnettuutta ja innostaa ihmisiä kokeilemaan ja kokemaan muotoilua omassa arjessaan. Savio haluaa tuoda muotoilukasvatuksen myös kiinteäksi osaksi peruskoulujen opetusta. Muotoilu tulee saada opetuskäytäntöihin lisäämään luovuutta arkiaherruksen keskelle. Savio järjestää ja ideoi erilaisia pajoja, tapahtumia ja luentoja. Aiemmin Savio on toiminut mainostoimisto-, kustannus- ja vaatetusalalla suunnittelijana, kaupunkikulttuuriaktiivina ja osallistunut lastenkulttuuriprojekteihin sekä julkaissut useita kirjoja: Surrur - tee oma Marimekkosi, Maja, Juju sekä oppimateriaaleja mm. Oppi&ilo- sarjaan. Saviolta nähdään Taidekontissa otteita Liikkuva Linna-, Mikä Ikä- ja Kajahtaneet Kudelmat- projekteista, joissa muotoilijoiden ohjaamina tehdään mm. valaisimia, ja kunniamerkkejä sekä yhteistaideteos Jorvin sairaalan lastenosastolle. Kajahtaneiden kudelmien SM- kilpailussa palkitaan villeimmät käsityöt ja kokoonnutaan ompelupiirien merkeissä.
 
Tykkää Taidekontista Facebookissa, josta löytyvät tarkemmat ohjelma- ja aikataulutiedot!
Ohjelmamuutokset ovat mahdollisia. Taidekontin julisteen ja ohjelman visuaalisesta ilmeestä vastaa graafinen suunnittelija Kati Närhi.
 
Lisätietoja: 
Solja Järvenpää p. 0295 330 806, Outi Korhonen p. 0295 33 805, Mari Savio p. 0295 330 804.
Erityisasiantuntija Tiina Kuoppa p. 0295 330 801 ja ma. osastosihteeri Jenni Simonen p. 0295 330 803.
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@minedu.fi