Taustakuva

Valokuvataide

Valokuvaus on käsityötaidetta, joka auttaa jäsentämään meitä ympäröivää kaaosta.

- Markku

© Antti Luostarinen / Hahmo
Viimeksi muokattu: 01.09.2016

Välittävät rakenteet

Projekti edistää vapaan kentän taiteilijoiden toimintaa ympäri Suomen. Projekti keskittyy erityisesti tilojen, tuotantorakenteiden ja verkostojen perustamiseen ja kehittämiseen.

Osaprojekteja ovat mm. Taiteen tilat, Taidekahvit ja Taidekuvan luonto.

Taiteen tilat

Projekti tukee monitaiteellisten yhteistyötilojen syntymistä taloudellisesti ja toiminnallisesti vakaalle pohjalle ja vahvistaa näin taiteilijoiden työllistymistä.

Taiteen tiloista kehitetään taiteen asiantuntijuuden keskuksia, joissa taiteilijoiden palvelut ovat helposti saatavilla ja joissa toimijat voivat verkostoitua sekä jakaa osaamistaan. Tilahankkeita on vireillä mm. Porissa, Lappeenrannassa, Joensuussa, Kuopiossa, Jyväskylässä, Seinäjoella ja Tampereella. Osa hanketta on sähköinen portaali, jota taidekeskukset itse ylläpitävät ja jonka avulla tiedon ja kokemusten vaihto helpottuu.

Taiteen tilat -osaprojekti lisää poikkitaiteellista yhteistyötä ja tuotantoja, ja yhdistää taiteentekijöitä ympäri Suomea.

Projektia koordinoi läänintaiteilija Vesa Plath.

Taidekahvit

Taidekahvit on Varsinais-Suomessa toimiva vapaan kentän toimijoiden yhteinen verkosto, joka kokoontuu noin kerran kuussa ja keskustelee Facebookissa. Verkosto tarjoaa jäsenilleen vertaistukea ja sisältöjen ja toimintatapojen ristiinoppimista, mutta myös konkreettisia yhteiskunnallisen vaikuttamisen tapoja.

Taidekahvien työpajat, luennot ja seminaarit kouluttavat jäsenistöään ja viestivät toiminnasta kunnallisella tasolla. Yhdessä järjestettävä vuosittainen avoin yleisötapahtuma Vallaton taiteenkumous esittelee kentän tuoreimpia sisältöjä. Taidekahvien kaltaista vapaan kentän verkostomallia pyritään kehittämään myös muille alueille.

Taiken osuudesta Taidekahveissa vastaa läänintaiteilija Annika Dahlsten.


Kuva: Jussi Virkkumaa. Vallaton taiteenkumous 2019.

Vastuuhenkilö: Läänintaiteilija Annika Dahlsten ja läänintaiteilija Vesa Plath

Projektin ajankohta: 01.01.2018 - 31.12.2022

Takaisin

Yhteystiedot

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295 330 900
asiakaspalvelu@taike.fi
Chat-asiakaspalvelu

Henkilöhaku