Artikel

Tittamari Marttinen inleder sin tjänst som länskonstnär inom barnkultur i Egentliga Finland

Centret för konstfrämjande har valt författare Tittamari Marttinen till Egentliga Finlands länskonstnär inom barnkultur. Som uppgift har hon att främja barnkulturens publikarbete och utveckla nätverken inom fältet. Marttinen inleder sin treårsperiod i början av 2014.

 

Tittamari Marttinen har en mångsidig erfarenhet som professionell inom litteratur och barnkultur. Vid sidan av sin författarkarriär har hon arbetat som bl.a. barnens litteraturtidning Vinskis chefredaktör, som översättare, förlagsredaktör, redaktionschef, undervisare, expert för barn- och ungdomskultur samt producerat litteraturevenemang. Marttinen har skrivit över 70 barn- och ungdomsböcker och genomfört över 200 författarbesök till dagis och skolor. Dessutom har Marttinen haft flera förtroendeuppgifter inom litteraturens område.

 

Centret för konsfrämjande (Taike) väljer länskonstnären för en bestämd tid  på tre år. Uppgifterna kan vara landsomfattande, mellan regioner eller regionala.

 

”Länskonstnärernas arbete har nu organiserats till en mer integrerad del av det landsomfattande konstfrämjandet i Taike. Att främja barnkultur är en av centrets landsomfattande prioriteringar”, konstaterar Taikes direktör Minna Sirnö.

 

År 2014 har centret 42 länskonstnärer. Länskonstnärerna arbetar i uppgifter inom konstfrämjande runtom i landet. Länskonstnärernas arbete finansieras med tipsvinstmedel.

 

Ytterligare information:        

Henri Terho
Specialsakkunnig
Centret för konstfrämjande, Sydvästra Finlands regionalbyrå
tfn 0295 330 901
henri.terho@minedu.fi

 

Eva-Maria Hakola
Utvecklingschef
Centret för konstfrämjande
tfn 0295 330 702
eva-maria.hakola@minedu.fi