Hur är det att simma mitt i en delfinflock?

to 7.10 kl. 8.00 - sö 31.10.2021 kl. 20.00

Centralbiblioteket Ode, Tölöviksgatan 4

Helsingfors

I Kuben i Ode verkställs mellan den 7 och 31 oktober Leena Pukkis och Karoliina Paappas verk ”Toisen nahoissa. Syväluotaus – millaista on uida delfiiniparven keskellä?” (2021) (I en annans skinn. En djuplodning - hur känns det att simma i mitten av en flock delfiner?).

 

Verket, som har understöd av AVEK, är en interaktiv animation som projiceras på två av Kubens väggar. Till animationen hör ett ljudlandskap med inslag av ekolod, som man kan känna också med kroppen inne i lokalen. 

”Verket har som mål att översätta delfinernas tillvaro till något som människor kan förstå och att bjuda på en immersiv konstupplevelse som ökar på vår empati”, berätta Leena Pukki och Karoliina Paappa. 

Verket har animerats av Minna Salminen och förverkligats av Zach Laster. Ljudplaneringen är gjord av Toni Teivaala.

Animationer tar över på Ode

Dokumentäranimationsprojektet Ääreen kommer in med animationer till Ode. Animaatiokilta och Aalto-universitetets studerande presenterar sina verk.

Mera on Ääreen programmet, diskussioner, föreläsningar och filmvisningar kan du läsa här.

Kort

Ääreen är ett konstprojekt som under oktober presenterar interaktiv, dokumentäranimation och synliggör ny inhemsk och internationell animationskonst. Projektet för fördomsfritt samman experter från olika områden genom utställningar, uppträdanden, samtal och intervjuer, och ger den stora publiken möjligheten att uppleva flerkonstnärliga verk. 

Projektet är ett samprojekt mellan Centret för konstfrämjande, centrumbiblioteket Ode, Turku Animated Film Festival, Animaatiokilta rf, Taiteilijajärjestö MUU ry, Centralen för audiovisuell kultur AVEK, Aalto-universitet, det danska ANIDOX-forumet, Nationella audiovisuella institutet KAVI och Dokumenttikilta rf.  

Mer information  

Annika Dahlsten  
länskonstnär, Centret för konstfrämjande  
annika.dahlsten(a)taike.fi, tfn 02 9533 0907

Sanna Huttunen  
Specialbibliotekarie, Centrumbiblioteket Ode  
sanna.m.huttunen(a)hel.fi, tfn 040 186 3042

Huvudarrangör: Centralbiblioteket Ode och Centret för konstfrämjande

Samarbetspartner: Turku Animated Film Festival, Animaatiokilta rf, Taiteilijajärjestö MUU ry, Centralen för audiovisuell kultur AVEK, Aalto-universitet, det danska ANIDOX-forumet, Nationella audiovisuella institutet KAVI och Dokumenttikilta rf.

delfin i sjön
Leena Pukki & Karoliina Paappa: Toisen nahoissa. Syväluotaus – millaista on uida delfiiniparven keskellä?”, 2021.