Pauliina Turakka Purhonen fick statspriset i bildkonst

Kuvataiteen valtionpalkinnon saaneen Pauliina Turakka Purhosen teokset ovat samaan aikaan henkilökohtaisia ja yleispäteviä. Detaljikuva teoksesta La Primavera (2016), tekstiiliveistosinstallaatio.

Priset som beviljas av statens visuella konstkomission delades ut av undervisnings- och kulturminister Sanni Grahn-Laasonen. Priset på 13 500 euro betalas ur tipsmedel.

Prismotiveringar (på finska):

Pauliina Turakka Purhonen käyttää suvereenisti kuvataiteen perinteisiä keinoja rakentaen niillä omintakeista nykytaidetta. Teoksista muodostuu kertomuksia, jotka ovat samalla sekä ajankohtaisia että ajattomia, henkilökohtaisia ja yleispäteviä. Hänen muototajunsa on lyömätön ja hänellä on rohkeutta pureutua vaikeisiinkin aiheisiin niin että ulkoisesti kepeänkin tarinan sisältä löytyy möykky, joka koskettaa syvästi.

Turakka Purhonen on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 2003. Hän on pitänyt useita näyttelyitä Suomessa ja osallistunut ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Lisäksi hän on työskennellyt osana työryhmää teatteri Blaue Fraun kanssa sekä kuvataiteilijana että näyttelijänä. Vuodesta 2015 lähtien Turakka Purhonen on ollut Haihatuksen kuraattoriryhmän jäsen. Turakka Purhonen on työskennellyt vuodet 2012–2016 valtion viisivuotisella taiteilija-apurahalla.

Kuvataiteen valtionpalkinnon myöntää valtion visuaalisten taiteiden toimikunta.

Undervisnings- och kulturministeriets pressmeddelanden den 7 december 2016

Kontakt

Centret för konstfrämjande
Hagnäskajen 6, PB 1001
00531  Helsingfors
Karta

tfn 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi

Sök personer