Pilvi Takala fick statspriset för bildkonst

Statspriset för bildkonst som beviljas av statens bildkonstkommission delades ut av kulturminister Paavo Arhinmäki i Ständerhuset den 1 november. Priset är 15 000 euro och det tilldelas ur tipsvinstmedel.

Statens bildkonstkommission är Centret för konstfrämjandes expertorgan som bland annat fattar beslut om statprisen inom sitt område. Kommissionen motiverade priset enligt följande (på finska):

Kuvataiteilija Pilvi Takala on työskennellyt pitkäjänteisesti uuden yhteiskunnallisen taiteen alueella. Hänen taiteensa käsittelee sosiaalisia rakenteita ja niiden merkitystä yhteisen todellisuutemme jäsentäjänä.

Takala kuvaa videoteoksissaan yleensä jonkin yhteisön, kuten sisäoppilaitoksen tai huvipuiston, tapahtumia. Videon välityksellä hän jakaa tapahtuman laajemman yleisön kanssa. Takala esiintyy usein itse teoksissaan ja toimii katalysaattorina.

Takala käyttää performanssi- ja esitystaiteen keinoja tulkitessaan ja kommentoidessaan yhteiskuntaa, mutta hänen työskentelynsä on perinteistä performanssi- tai esitystaidetta laajempaa. Helposti lähestyttävillä videoteoksillaan Takala pyrkii myös vaikuttamaan yhteiskuntaan.

Pilvi Takala on kansainvälisesti palkittu ja tunnustettu taiteilija. Hän on yksi valovoimaisimmista nuoren polven suomalaisista taiteilijoista, jonka työskentelyä määrittää avoin kantaaottavuus ja uusien muotojen hallinta.

Ytterligare information:
specialsakkunnig Ansa Aarnio, Centret för konstfrämjande, tfn 0295 330 701.


 

Kontakt

Centret för konstfrämjande
Hagnäskajen 6, PB 1001
00531  Helsingfors
Karta

tfn 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi

Sök personer