Statspriset för bildkonst till Vesa-Pekka Rannikko

Vesa-Pekka Rannikko: Canary, 2013. Videoinstallation.

Priset som beviljas av statens visuella konstkommission delades ut av undervisnings- och kulturminister Sanni Grahn-Laasonen på onsdagen i Helsingfors. Priset på 13 500 euro betalas ur tipsmedel.

Statens visuella konstkommissions prismotivering (på finska)

Kuvataiteilija Vesa-Pekka Rannikon (s. 1968) työskentelylle ominaista on uskallus liikkua kohti tekijälle entuudestaan tuntemattomia alueita - tutkivalla ja muotokieleensä tarkkaan paneutuvalla asenteella. Monipuolisuus ja uudistumiskyky näkyvät taiteilijan teoksissa luontevana liikkeenä aineettomasta aineelliseen; liukuna objektista tilallisiin ja paikkasidonnaisiin teoksiin. Ilmaisukeinoinaan Rannikko käyttää niin kuvanveiston, maalaustaiteen kuin liikkuvan kuvan elementtejä. Teosten käsitteellisyys yhdistyy visuaalisesti kiinnostaviin ja kiehtoviin ratkaisuihin, mikä tuo Rannikon taiteeseen sekä varman että yllättävän otteen.

Taiteellista ammattitaitoaan Rannikko on jakanut sekä opettajan työssään että osallistumalla keskusteluun taiteen prosenttiperiaatteesta. Rannikon teoksia on ollut esillä laajasti niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Vuonna 2011 hän edusti Suomea Venetsian 54. biennaalissa. Vesa-Pekka Rannikon seuraava laajempi yksityisnäyttely on Forum Boxissa keväällä 2016.

 

Kontakt

Centret för konstfrämjande
Hagnäskajen 6, PB 1001
00531  Helsingfors
Karta

tfn 0295 330 700
asiakaspalvelu@taike.fi

Sök personer