Julkisen taiteen seminaari

ti 27.10 kl. 10.00 - 16.00

Alvar Aallon katu 7

Jyväskylä

Julkisen taiteen seminaari tuo yhteen asiantuntijoita, keskisuomalaisia taiteen tekijöitä sekä alueen kuntien rakennus- ja kaavoitushankkeista ja kulttuuripalveluista vastaavia henkilöitä. Keskustelumuotoisessa seminaarissa käsitellään julkisen taiteen hankintaa prosessina. Keskustelijoina on julkisen taiteen asiantuntijoita sekä taiteilijoita.

Julkinen taide on yksi keino tuoda taidetta demokratian hengessä kaikkien nähtäville. Taide luo rakennettuun ympäristöön yksilöllisyyttä, edistää yhteenkuuluvuuden tunnetta ja lisää alueiden houkuttelevuutta. Taide voi yhdistyä infrastruktuuriin ja toimia opasteena tai apuna erikoisympäristöissä. Taide voi tulla osaksi oppimis- tai työympäristöjä. Taide voi yhdistyä moneen menettämättä luonnettaan olla taidetta.

 

Julkisen taiteen seminaarin on tarkoitus tuoda yhteen keskisuomalaisia taiteen tekijöitä, joita kiinnostaa osallistua julkisen taiteen hankkeisiin sekä alueen kuntien rakennus- ja kaavoitushankkeista ja kulttuuripalveluista vastaavia henkilöitä. Keskustelumuotoisessa seminaarissa käsitellään julkisen taiteen hankintaa prosessina. Keskustelijoina on julkisen taiteen asiantuntijoita, hankkeissa mukana työskennelleitä eri alan ammattilaisia sekä taiteilijoita.

 

Seminaari on keskustelumuotoinen. Keskustelujen aiheet käyvät kohta kohdalta läpi taidehankkeen vaiheita. Yleisöä mahtuu paikan päälle 40 henkeä, etäosallistuminen on mahdollista streamin välityksellä.

 

Ilmoittautuminen ennakkoon vaaditaan. Ilmoittautuminen ja lisätietoa seminaarin ohjelmasta linkistä aukeavasta www-osoitteesta.

Huvudarrangör: Jyväskylän Taidemuseo

Samarbetspartner: Jyväskylän taiteilijaseura, Taiteen esitämiskeskus

Jukka Silokunnas asentaa pallomaista keltaista Local Polyp -teosta Jyväskylän kävelykadulle Jyväskylän taidemuseon eteen keväällä 2019
Jonna Suurhasko ja Jukka Silokunnas: Local Polyp, 2019. Jyväskylän taidemuseo. Kuva: Hannu-Pekka Auraneva.
Anmäl dig nu
Evenemanget streamas
Seminarium