Taustakuva

Mediataide

Tulee tykö ilman,
että erikseen haen sitä.

- Irmeli

© Antti Luostarinen / Hahmo. Taideteos: Noora Aaltonen ja Elina Tenho.
Viimeksi muokattu: 01.09.2016

Mediataide

Mediataide hyödyntää sähköisiä viestimiä, teknologioita ja niihin liitettäviä teorioita. Valtio tukee taiteilijoita ja mediakulttuurin toimijoita ja mahdollistaa taiteenalan toimintaedellytyksiä kansallisesti ja kansainvälisesti.

Valtion audiovisuaalisten taiteiden toimikunta tukee mediataiteilijoiden työskentelyä, työpajoja, näyttelyitä ja muita projekteja myöntämällä taiteilijoille ja työryhmille kohdeapurahoja ja taiteilija-apurahoja. Taiteen edistämiskeskus tukee julkisin varoin myös alan järjestöjä, mediataidefestivaaleja ja muita alan tapahtumia myöntämällä yhteisöille toiminta-avustusta ja erityisavustusta.

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK jakaa dokumentti- ja lyhytelokuvan sekä mediataiteen tukia ja henkilökohtaisia koulutusapurahoja. Lisäksi se tukee muun muassa alan tuotekehittelyä, kehittämishankkeita ja liiketoimintamallien kehittämistä.

Visuaalisen taiteen edistämiskeskus VISEK jakaa vuosittain apurahoja audiovisuaalisen kuvataiteen tuotannon ja digitaalisen kuvataiteen tekemisen edistämiseen.

Alan keskeisiä toimijoita ovat muun muassa Muu ry, AV-arkki, Suomen Mediataideverkosto ry, Mediakulttuuriyhdistys m-cult ja Pixelache Piknik Frequency ry, käsityökoulu Robott, Biotaiteen seura, Valmed ry, FIXC Osuuskunta, Live Herring, Alt Party, Poike, Äänen lumo ja Magneetti Pohjoinen mediakulttuuriyhdistys.

Mediataidetoimijat yhdessä taiteilijoiden kanssa vastaavat mediataiteen saatavuudesta, saavutettavuudesta sekä taiteellisesti monipuolisesta tarjonnasta ja toteutuksesta laajoilla alueilla.

Viimeksi muokattu: 18.01.2018
Satakunnan apurahat painottuivat visuaalisille aloille

Satakunnan taidetoimikunta on jakanut apurahoja 181 000 euroa. Apurahan sai 30 taiteilijaa tai työryhmää.

Lue lisää

Etelä-Savon taidetoimikunta jakoi kymmenen työskentelyapurahaa

Etelä-Savon taidetoimikunta jakoi apurahoja 160 000 euroa. Seitsemän taiteilijaa sai puolivuotisen työskentelyapurahan.

Lue lisää

Keski-Suomen taidetoimikunta jakoi apurahoja 196 000 euroa

Keski-Suomen taidetoimikunta on jakanut työskentely- kohde- ja lastenkulttuurin apurahoja yhteensä 196 000 euroa. Kuusi taiteilijaa sai puolivuotisen apurahan.

Lue lisää

Kaakkois-Suomen taidetoimikunta jakoi 13 työskentelyapurahaa

Kaakkois-Suomen taidetoimikunta jakoi apurahoja yhteensä 173 000 euroa. Taiteilijoiden työskentelyä tuetaan noin 130 000 eurolla.

Lue lisää

Yhdeksälle pohjoissavolaiselle taiteilijalle puolivuotinen apuraha

Pohjois-Savon taidetoimikunta on jakanut apurahoja yhteensä 185 000 euroa. Suurin osa summasta jaettiin työskentelyapurahoina. Kohdeapurahan saajia oli 18, ja lastenkulttuurin apurahan sai kaksi...

Lue lisää

Hämeen taidetoimikunta jakoi yhdeksän puolivuotista työskentelyapurahaa

Hämeen taidetoimikunta jakoi työskentely- ja kohdeapurahoja yhteensä 175 000 euroa. Lisäksi tuettiin lastenkulttuurihankkeita 12 000 eurolla.

Lue lisää

Pohjanmaan taidetoimikunta jakoi taiteeseen 196 000 euroa

Pohjanmaan taidetoimikunta on jakanut työskentely-, kohde- ja lastenkulttuurin apurahoja. Työskentelyapurahan sai 11 taiteilijaa. Kohdeapurahoja jaettiin 76 000 euroa ja lastenkulttuurin apurahoja...

Lue lisää

Taide ja kulttuuri osana alueiden kehitystä -tilaisuus 28. toukokuuta

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Taiteen edistämiskeskus järjestävät Taide ja kulttuuri osana alueiden kehitystä – näkymä vuoteen 2025 -tilaisuuden alue- ja paikallistason kehittämisestä...

Lue lisää

Kolmetoista pohjoiskarjalaista taiteilijaa sai työskentelyapurahan

Pohjois-Karjalan taidetoimikunta jakoi apurahoja 171 000 euroa. Kymmenen taiteilijaa sai puolivuotisen työskentelyapurahan.

Lue lisää

Liikkuvuusapurahoja jaettiin esiintymiseen ja residenssityöskentelyyn ulkomailla

Taiteen moninaisuuden ja liikkuvuuden toimikunta on jakanut liikkuvuusapurahoja yhteensä 156 000 euroa.

Lue lisää

Yhteystiedot

Audiovisuaalisten taiteiden toimikunta
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295330900
asiakaspalvelu@taike.fi
Henkilöhaku