Taustakuva

Mediataide

Tulee tykö ilman,
että erikseen haen sitä.

- Irmeli

© Antti Luostarinen / Hahmo. Taideteos: Noora Aaltonen ja Elina Tenho.
Viimeksi muokattu: 01.09.2016

Mediataide

Mediataide hyödyntää sähköisiä viestimiä, teknologioita ja niihin liitettäviä teorioita. Valtio tukee taiteilijoita ja mediakulttuurin toimijoita ja mahdollistaa taiteenalan toimintaedellytyksiä kansallisesti ja kansainvälisesti.

Valtion audiovisuaalisten taiteiden toimikunta tukee mediataiteilijoiden työskentelyä, työpajoja, näyttelyitä ja muita projekteja myöntämällä taiteilijoille ja työryhmille kohdeapurahoja ja taiteilija-apurahoja. Taiteen edistämiskeskus tukee julkisin varoin myös alan järjestöjä, mediataidefestivaaleja ja muita alan tapahtumia myöntämällä yhteisöille toiminta-avustusta ja erityisavustusta.

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK jakaa dokumentti- ja lyhytelokuvan sekä mediataiteen tukia ja henkilökohtaisia koulutusapurahoja. Lisäksi se tukee muun muassa alan tuotekehittelyä, kehittämishankkeita ja liiketoimintamallien kehittämistä.

Visuaalisen taiteen edistämiskeskus VISEK jakaa vuosittain apurahoja audiovisuaalisen kuvataiteen tuotannon ja digitaalisen kuvataiteen tekemisen edistämiseen.

Alan keskeisiä toimijoita ovat muun muassa Muu ry, AV-arkki, Suomen Mediataideverkosto ry, Mediakulttuuriyhdistys m-cult ja Pixelache Piknik Frequency ry, käsityökoulu Robott, Biotaiteen seura, Valmed ry, FIXC Osuuskunta, Live Herring, Alt Party, Poike, Äänen lumo ja Magneetti Pohjoinen mediakulttuuriyhdistys.

Mediataidetoimijat yhdessä taiteilijoiden kanssa vastaavat mediataiteen saatavuudesta, saavutettavuudesta sekä taiteellisesti monipuolisesta tarjonnasta ja toteutuksesta laajoilla alueilla.

Viimeksi muokattu: 18.01.2018
Taideneuvosto tukee monitaiteista hyväpuhe-hanketta

Taideneuvosto on jakanut 30 000 euron avustuksen Rasmus ry:lle, joka edistää hyväpuhetta sosiaalisessa mediassa ja julkisessa tilassa.

Lue lisää

Taike tukee rakennetun ympäristön taidehankkeita 285 000 eurolla

Taiteen edistämiskeskus on jakanut 285 000 euroa avustuksia hankkeille, jotka noudattavat taiteen prosenttiperiaatetta. Avustuksilla tuetaan 11 taidehanketta.

Lue lisää

Taike SuomiAreenalla: Mihin Suomi tarvitsee taidetta?

Mikä on taiteen paikka yhteiskunnassa, kysytään 20. heinäkuuta Porissa. Vastaamassa ovat presidentti Tarja Halonen, kirjailija-ohjaaja Juha Hurme, muusikko-näyttelijä Olavi Uusivirta sekä Taiken...

Lue lisää

Uudenmaan taidetoimikunta jakoi apurahoja 130 taiteilijalle tai työryhmälle

Uudenmaan taidetoimikunta jakoi apurahoja yhteensä 646 000 euroa. Suurin osa summasta jaettiin taiteilijoiden työskentelyyn tai kohdeapurahoihin. Lastenkulttuuria tuetaan 132 000 eurolla.

Lue lisää

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta jakoi taiteeseen 210 000 euroa

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta on jakanut työskentely-, kohde- ja lastenkulttuurin apurahoja. Työskentelyapurahan sai 12 taiteilijaa. Kohdeapurahoja jaettiin 77 800 euroa ja...

Lue lisää

Varsinais-Suomeen 15 puolivuotista työskentelyapurahaa

Varsinais-Suomen taidetoimikunta on jakanut työskentely- ja kohdeapurahoja yhteensä 329 000 euroa. Toimikunta painotti päätöksessään pitkiä työskentelyapurahoja ja jakoi ennätykselliset 15...

Lue lisää

Pirkanmaan taidetoimikunta jakoi apurahoja 314 000 euroa

Pirkanmaan taidetoimikunta on jakanut työskentely-, kohde- ja lastenkulttuurin apurahoja yhteensä 314 000 euroa. Kymmenen taiteilijaa sai puolivuotisen apurahan.

Lue lisää

Lapin taidetoimikunta jakoi taiteeseen 186 000 euroa

Lapin taidetoimikunta on jakanut työskentely-, kohde- ja lastenkulttuurin apurahoja. Työskentelyapurahan sai 13 taiteilijaa. Kohdeapurahoja jaettiin 45 000 euroa ja lastenkulttuurin apurahoja 8 000...

Lue lisää

Satakunnan apurahat painottuivat visuaalisille aloille

Satakunnan taidetoimikunta on jakanut apurahoja 181 000 euroa. Apurahan sai 30 taiteilijaa tai työryhmää.

Lue lisää

Etelä-Savon taidetoimikunta jakoi kymmenen työskentelyapurahaa

Etelä-Savon taidetoimikunta jakoi apurahoja 160 000 euroa. Seitsemän taiteilijaa sai puolivuotisen työskentelyapurahan.

Lue lisää

Yhteystiedot

Audiovisuaalisten taiteiden toimikunta
Hakaniemenranta 6, PL 1001
00531  Helsinki
Kartta

puh. 0295330900
asiakaspalvelu@taike.fi
Henkilöhaku