Tukea

Tukea ideointiin, rahoituksen hakemiseen ja hanketoimintaan. Luova verkko auttaa Luovan ja kulttuurialan innovaatio-osaamisen teeman ESR+-rahoitusta hakevia ja rahoituksen saaneita.
Hahmo seisoo värikkäiden pallojen muodostamassa kehyksessä. Teksti: Luova verkko, Taiteen edistämiskeskus, Euroopan unionin osarahoittama.

Mietitkö, sopisiko ideasi ESR+-hankkeeksi? Kaipaatko vinkkejä idean kirkastamiseen tai hankkeistukseen? Tarvitsetko tukea hakemuksen jäsentämiseen?

Luova verkko rohkaisee luovien alojen toimijoita kehittämään hankeideoita ja hakemaan ESR+-rahoitusta. Sparraamme ideoiden hankkeistuksesta ja ESR+-rahoituksesta kiinnostuneita.

Näkökulmamme painottuu Luovan ja kulttuurialan innovaatio-osaamisen valtakunnallisen teeman hankekriteereihin. Autamme myös alueellisissa luovien alojen ESR+-hauissa.

Sparraukset ja työpajat

Luovan verkon sparrauksissa ja työpajoissa saat näkökulmia ESR+-hankkeistukseen sekä eväitä hankeidean kirkastamiseen ja yhteiskehittämiseen. Sparraukset ovat ideakohtaisia, kun taas työpajoissa ideoita työstetään yhdessä muiden kanssa. 

Sparrausten ja työpajojen aiheita ovat mm. 

  • verkostoituminen ja yhteiskehittäminen
  • idean kirkastaminen
  • idean soveltuminen ESR+-rahoitukseen
  • hankeviestinnän kehittäminen
  • hakemuksen hiominen.

Järjestämme avoimia sparrauksia ja työpajoja erilaisissa luovien alojen tilaisuuksissa. Tilaisuudet järjestetään lähtökohtaisesti suomen kielellä. Oman ideansa voi kuitenkin halutessaan esitellä myös englanniksi.

Voit myös pyytää meiltä maksutonta hankekohtaista sparrausta: [email protected].

Kuvituskuva. Kolme violettia hahmoa vierekkäin.
Pitkäkestoisen rahoituksen tarve on luovilla aloilla ilmeinen. Sparrattavat näkivät kehittämiskohteita etenkin kentän toimijoiden osaamisessa ja yhteistyötahojen luovuuspotentiaalin hahmottamisessa. Oli ilo huomata, kuinka he suhtautuivat ideoiden kehittämiseen ja rahoituksen mahdollisuuksiin rohkeasti ja ennakkoluulottomasti.
Milla Minerva Mertanen

Luovan verkon suunnittelija

Materiaaleja hankemuotoilun tueksi

Mistä lähdet liikkeelle hankkeen ideoinnissa? Luovan verkon ideakankaan avulla voit jäsentää hankeajatustasi.

LATAA IDEAKANGAS (PDF)

Millaisia reunaehtoja ESR+-rahoituksessa on? Hakijan muistilistan avulla voit tarkistaa, oletko huomioinut rahoitukseen liittyvät seikat. Muistilista on koottu Luovan ja kulttuurialan innovaatio-osaamisen ensimmäisen hakukierroksen pohjalta. 

LATAA HAKIJAN MUISTILISTA (PDF)

Ideasta hankkeeksi -kortit

Kaipaatko tukea taiteen, kulttuurin tai luovan alan hankkeen suunnitteluun? Ideasta hankkeeksi -kortit auttavat eteenpäin hankkeen muotoiluprosessissa.

Korteissa on kysymyksiä ja näkökulmia hankkeen suunnittelun eri vaiheisiin. Voit käyttää koko korttipakkaa tai hyödyntää sitä värikoodattujen teemojen mukaisesti.

Korttipakkoja jaetaan Luovan verkon tilaisuuksissa, työpajoissa ja sparrauksissa. Voit myös ladata ja tulostaa kortit käyttöösi.

LATAA IDEASTA HANKKEEKSI -KORTIT (PDF)

Kuvituskuvassa kolme violettia hahmoa.

Kysy rahoittajalta

Luovan ja kulttuurialan innovaatio-osaamisen teeman rahoituksesta vastaa Hämeen ELY-keskus. 

Yhteystiedot

Minna Taipale, rahoitusasiantuntija, Hämeen ELY-keskus
minna.taipale(at)ely-keskus.fi, 0295 025 106

Ota yhteyttä

Kuva
Henkilön kasvot.
Sofia-Charlotta Kakko
Tehtävänimike
Erityisasiantuntija

0295 330 912

Kuva
Henkilökuntakuvassa Pia Repo
Pia Repo
Tehtävänimike
Asiantuntija

0295 330 857

Kuva
Henkilön kasvot.
Milla Minerva Mertanen
Tehtävänimike
Erityisasiantuntija

0295 330 815

Kuva
Henkilön kasvot.
Milja Leskinen
Tehtävänimike
Viestintäsuunnittelija

0295 330 811