Materiaalit

Luovan verkon materiaalit hankesuunnitteluun.
Kolme hahmoa vierekkäin vaaleanpunaisella taustalla. Teksti: Luova verkko, Taiteen edistämiskeskus, Euroopan unionin osarahoittama.

Hankemuotoilun tueksi

Mistä lähdet liikkeelle hankkeen ideoinnissa? Luovan verkon ideakankaan avulla voit jäsentää hankeajatustasi.

Lataa Ideakangas (pdf)

Millaisia reunaehtoja ESR+-rahoituksessa on? Hakijan muistilistan avulla voit tarkistaa, oletko huomioinut rahoitukseen liittyvät seikat. Muistilista on koottu Luovan ja kulttuurialan innovaatio-osaamisen ensimmäisen hakukierroksen pohjalta. 

Lataa hakijan muistilista (pdf)

Kuvituskuva. Kolme violettia hahmoa vierekkäin.

Ideasta hankkeeksi -kortit

Kaipaatko tukea taiteen, kulttuurin tai luovan alan hankkeen suunnitteluun? Ideasta hankkeeksi -kortit auttavat eteenpäin hankkeen muotoiluprosessissa.

Korteissa on kysymyksiä ja näkökulmia hankkeen suunnittelun eri vaiheisiin. Voit käyttää koko korttipakkaa tai hyödyntää sitä värikoodattujen teemojen mukaisesti.

Korttipakkoja jaetaan Luovan verkon tilaisuuksissa, työpajoissa ja sparrauksissa. Voit myös ladata ja tulostaa kortit käyttöösi.

Lataa Ideasta hankkeeksi -kortit (PDF)

Anna palautetta korteista

Kaksi Ideasta hankkeeksi -korttia.

Haasteesta hankkeeksi -podcast

Kuvituskuva. Kolme violettia hahmoa vierekkäin.

Tukea hankehallintaan

ESR+-hankkeiden hallinnointi pähkinänkuoressa. Mietitkö, mitä ESR+-rahoituksen saamisen jälkeen tapahtuu? Oletko saanut ESR+-rahoituksen ja kaipaat tukea hankehallintaan? 

Lataa materiaali ESR+-hankkeen hallinnoinnista (PDF)

Tietoa rahoituksesta

Luovan verkon esittely. Mistä Luovan ja kulttuurialan innovaatio-osaamisen ESR+-teemassa on kyse? Miten Luova verkko tukee ESR+-rahoitusta hakevia ja rahoituksen saaneita?

Lataa Luovan verkon esittely (PDF)

Luovan verkon rahoitusinfo 16.3.2023. Materiaaliin on koottu monipuolista tietoa luovien alojen eri  rahoituslähteistä, myös muista kuin ESR+-rahoituksesta. 

Lataa esitysmateriaali (pdf) 

ESR+-hakuinfo 15.3.2023. Materiaalissa kerrotaan teeman ensimmäisen ESR+-haun sisällöistä, arviointikriteereistä ja kustannusmalleista. Materiaali on ladattavissa rakennerahastojen sivuilta.

Videosarja: Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027. Millaisia hankkeita ohjelmakaudella rahoitetaan? Mistä ESR+-rahoituksessa on kyse? 

Katso videosarja (YouTube)

Luovien alojen tulevaisuusnäkymiä

Etsitkö inspiraatiota hankeideointiin? Tutustu järjestämiimme taiteen, kulttuurin ja luovan alan tulevaisuusseminaareihin.

Ensimmäinen tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Oulun ammattikorkeakoulun kanssa. Aiheena oli kestävä kehitys taiteessa ja taideteknologiassa. Katso AVARA-seminaarin tallenteet Taiken YouTube-kanavalta

Löydät alta muut AVARA-tapahtuman ja -webinaarin materiaalit.

Kuvituskuva. Kolme violettia hahmoa vierekkäin.