Project

Monikulttuuriset välähdykset

Projekti tukee ulkomaalaistaustaisia taiteilijoita ja tuo kulttuurin moninaisuutta laajemmin esille erilaisten tapahtumien yhteydessä.
Project status:
Over
Timespan:
-

Monikulttuuriset välähdykset koostuvat työpajoista, yhteisötaide- ja monikulttuurisista tapahtumista, näyttelyistä sekä niiden yhteyteen tehdyistä koulutusmateriaaleista. Toiminnan avulla tuodaan yleisön ja median tietoisuuteen kulttuurien moninaisuutta, esitellään ulkomaalaistaustaisia taiteilijoita ja luodaan erilaisten tapahtumien ja toimintojen kautta yhdenvertaisuuden ilmapiiriä.

Kevyitä tapahtumia, pop up -näyttelyjä ja esiintymisiä tuodaan eri paikkakunnille, julkisiin tiloihin, kahviloihin, gallerioihin tai kirjastoihin lyhyelläkin aikataululla. Projekti on monivuotinen ja laaja-alainen, ja sen toimintoja järjestetään useilla paikkakunnilla. Osa tapahtumista on tarkoitettu julkisten tilojen käyttäjille, osa taas kohdennetaan tietyille ryhmille.  

Toteutuksessa huomioidaan myös erilaisia monikulttuurisuuteen liittyviä teemapäiviä ja -viikkoja. Projektit toimivat myös linkkinä maahanmuuttajien ja pääväestön kohtaamiseen.

Monikulttuuriset välähdykset -projekti sisältää organisointia, verkostoitumista, yhteistyötä erilaisten toimijoiden kanssa, asiantuntijatoimintaa sekä kansainvälisten kontaktien kartoitusta. Projekti kartoittaa toimintaedellytyksiä, rahoitusmahdollisuuksia, näyttelytiloja ja esiintymismahdollisuuksia sekä parantaa niitä.