Tiedote

Taike järjestää Taideverkkarit-verkostoitumisillan Kuopiossa 30.11.

Taiteen edistämiskeskus järjestää pohjoissavolaisille kulttuurin tuottajille ja tekijöille, kulttuurivaikuttajille sekä taiteen ammattilaisille verkostoitumisillan Kuopiossa torstaina 30.11.2023 kello 16.30 alkaen.
Valaisimia, joiden valot heijastuvat viereisiin pintoihin.

– Nimensä mukaisesti Taideverkkareissa on tarkoitus verkostoitua ja kertoa alueen kuulumisia. Kerromme samalla myös Taiken uudesta, kolme vuotta kestävästä hankkeesta, joka on juuri startannut ja sijoittuu Itä-Suomen alueelle. Illan aikana on luvassa puheenvuoroja ja toiminnallista tutustumista, kertoo taideasiantuntija Tiia-Mari Mäkinen.

– Taideverkkarit-tilaisuus järjestetään Itä-Suomen alueella kolmessa maakunnassa, Pohjois-Savossa ensimmäiseksi. Taiteen tila-asiat ovat ajankohtainen keskustelunaihe Pohjois-Savossa ja myös tätä teemaa käsitellään yhdessä. Suomen olosuhteissa on suuri tarve seinille myös kulttuuritoiminnassa. Samana iltana tutustutaan luontevasti uuteen Lumitin esitystilaan, lisää taiteilija-asiantuntija Virpi Rautsiala.

Sillanrakentajat-hanke on Taiteen edistämiskeskuksen rahoittama monialainen hanke, joka pyrkii edistämään yhteistyötä taiteilijoiden, kuntien kulttuuripalveluiden, elinkeinoelämän, matkailun ja maakuntaliittojen kesken. Työtä tehdään kolmen maakunnan alueella Itä-Suomessa. Mäkinen ja Rautsiala on valittu Taiken asiantuntijoiksi Pohjois-Savon, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntiin.

Pohjois-Savon Taideverkkarit

torstaina 30. marraskuuta 2023 kello 16.30–19.00. Paikkana on Kuopion taidelukio Lumitin black box ja lämpiötilat (Koljonniemenkatu 48–50, 70100 Kuopio, käynti Kirkkokadun puolelta).

Tilaisuuden ohjelma: Sillanrakentajat-hanke esittäytyy, tilannekatsaus tilakysymyksiin, Luova Poppoo -hankkeen tuloksia ja tunnelmia, pohjoissavolaista verkostoitumista. Sijaa on myös luovuudelle ja vapaalle sanalle ja tilaisuudessa on pientä tarjoilua. Pukukoodina on art casual, jokainen saa luovasti miettiä, mitä pukukoodi omalla kohdalla voisi tarkoittaa.

Tilaisuuteen on ilmoittauduttava ennakkoon 23. marraskuuta mennessä ilmoittautumislomakkeella

Lisää tietoa tapahtumasta Taiken verkkosivuilla 

Lisätiedot

Tiia-Mari Mäkinen, taideasiantuntija, puh. 050 433 7811, [email protected]

Virpi Rautsiala, taiteilija-asiantuntija, puh. 0295 330825, [email protected]