Uutinen

Uusi julkaisu tarjoaa tuoretta tietoa taidetoimikuntien ja lautakuntien työskentelystä

Toimikauden päätteeksi taidetoimikuntien ja lautakuntien jäsenille tehdyn kyselyn raportti sisältää tällä kertaa myös yhteenvedon kyselysarjan lähes kymmenvuotisesta kokonaisaineistosta. Vastauksista käy ilmi, että tyytyväisyys toimikuntatyöskentelyyn on kasvanut.
Kansikuva, jossa julkaisun nimi ja pylväsdiagrammimaisia viivoja.

Vastajulkaistu Taidetoimikunnat & lautakunnat 2021–2022 -raportti koostaa yhteen viimeisimmän toimikunta- ja lautakuntatyöskentelyä kartoittavan kyselyn tulokset. Kysely tehtiin kaudella 2021–2022 työskennelleille taidetoimikunnille ja lautakunnille. Mukana on myös yhteenveto aiemmista toimikuntakyselyistä vuosilta 2014–2022.

Kyselyiden muodostama aineisto näyttää, että tyytyväisyys toimikunta- ja lautakuntatyöskentelyyn on ollut merkittävässä kasvussa vuodesta 2014 aina tuoreimman kyselyn tuloksiin saakka. Merkittävää nousua on ollut myös toimikuntien ja lautakuntien jäsenten näkemyksissä vaikutusmahdollisuuksistaan taiteen tukemiseen. Laajempien teemojen lisäksi kyselyssä käsitellään toimikuntatyöskentelyn arkikäytäntöjä, jotka liittyvät esimerkiksi kokouksiin, arvosteluperusteisiin ja tiedontarpeisiin. 

Kyselyaineistot tuottavat arvokasta tietoa niin toimikuntatyöskentelyn kuin Taiken muunkin toiminnan kehittämiseen.

Taidetoimikunnat ja lautakunnat ovat Taiken asiantuntijaelimiä, jotka päättävät valtion taiteilija-apurahoista sekä muista taiteilijoille ja taiteilijaryhmille myönnettävistä apurahoista, avustuksista ja palkinnoista.

Lue Taidetoimikunnat & lautakunnat 2021–2022 -raportti sekä yhteenveto toimikuntakyselyistä 2014–2022.

Verkkosivuiltamme löydät lisätietoja alueellisista taidetoimikunnista, valtion taidetoimikunnista sekä lautakunnista

Lisätietoja

Kaija Rensujeff
[email protected], +358 295 330 721