Beviljat stipendium

Minna Tarkka fick statspriset i mediekonst

Kommissionen för audiovisuell konst tilldelade året 2017 statspris i mediekonst till Minna Tarkka. Priset delades ut av kulturminister Sampo Terho. Priset på 14 000 euro betalas ur Veikkaus avkastning.
Publiceras

Prismotivering (på finska):

Minna Tarkka on tehnyt uraauurtavaa työtä mediataiteen hyväksi. Hän on vaikuttanut mediataiteen kentällä tutkijana, opettajana, tuottajana, julkaisijana, kriitikkona, kuraattorina ja aktivistina 80-luvulta lähtien. Hän on ollut perustamassa keskeisiä järjestöjä, kuten MUU ry:tä, AV-arkkia ja Suomen Mediataideverkostoa. Tarkka on rakentanut opetusohjelmia Kuvataideakatemian Tila-aikataiteisiin ja Taideteollisen korkeakoulun Medialaboratorioon, jonka professoria hän myös toimi.

Minna Tarkka on laajentanut käsitystämme mediataiteesta ja sen potentiaalista yhteiskunnallisissa prosesseissa. Häntä kiinnostaa erityisesti avoimen teknologian ja open source -kulttuurin suhde demokratiaan ja osallistumiseen.

Mediakulttuuriyhdistys m-cultin toiminnanjohtajana Tarkka on koordinoinut pitkäjänteisesti mediataiteen tekijöiden ja teosten dokumentaatio- ja kartoitustyötä. Helsingin Maunulassa m-cult parhaillaan tuottaa yhteisöllisiä mediateoksia ja rakentaa vuoropuhelua kansainvälisten taiteilijoiden ja asukkaiden välille.

Undervisnings- och kulturministeriets pressmeddelanden den 8 december 2017

Mer information:

specialsakkunnig Sari Ilmola, sari.ilmola@taike.fi, tfn 0295 330 830.