Evenemang

AVARA-webbinarium: Sustainable Digital Creativity

Behöver du tips på hur du kan minska ditt digitala koldioxidavtrycket i det kreativa arbetet? På AVARAs förwebbinarium introducerar Alice Bonnot (Julie’s Bicycle) dig till teman inom hållbar digital kreativitet. Webbinariet är ett förevenemang inför AVARA – Art & Tech <3 Sustainability.
Lähikuvassa jalat ja erivärisiä valotehosteita.
Bild: Jenina B. / Design Inspis

Evenemangsdetaljer

Evenemangets dag

ons, 2023-11-08 på 14.30 — 16.00

Typ av evenemang

Webbinarium

Julie's Bicycle, OAMK, S+T+ARTS, European Comission, Centret för konstfrämjande, Medfinansieras av Europeiska unionen

 

Kom och lär dig mer om hållbar digital kreativitet!

AVARA-webbinariet går på djupet med de utmaningar som digitaliseringen innebär för miljön och samhället. På evenemanget funderar vi på hur konst- och kultursektorn kan spela en roll i lösningen av dessa utmaningar. Du får ta del av praktiska tips och fallstudier som visar hur du kan minska ditt digitala koldioxidavtryck.

Evenemanget leds av Alice Bonnot (Julie's Bicycle), expert på miljömässig hållbarhet.

Gästtalare är konstnären Dan Barnard (Fast Familiar/Networked Condition), direktören Lou Hargreaves (Abandon Normal Devices) och konstnären Solimán López (projektet Manifesto Terricola).

Webbinariet innehåller också en presentation av konstnären Alexandra Daisy Ginsbergs verk Pollinator Pathmaker, där trädgårdarna planeras på ett pollinerarvänligt sätt.

Innehållet i webbinariet har utformats av Julie's Bicycle (Storbritannien). Evenemanget arrangeras av Centret för konstfrämjandes Kreativt nät-projekt (ESF+) och Centre for Arts Innovation (CAI) vid Yrkeshögskolan i Uleåborg.

Språket på webbinariet är engelska.

AVARA-webbinariet är ett förevenemang inför AVARA – Art & Tech <3 Sustainability, som hålls i Uleåborg den 16–17 november. Anmäl dig senast den 7 november.

Länk till webbinarium

 

Program

Welcome 
Pia Repo, Creative Net -project, Arts Promotion Centre Finland

Sustainable Digital Creativity 
Alice Bonnot, Julie’s Bicycle

Pollinator Pathmaker 
Alexandra Daisy Ginsberg

The Networked Condition 
Dan Barnard, Fast Familiar & Lou Hargreaves, Abandon Normal Devices

Manifesto Terricola 
Solimán López

Q&A

 

Anmälan

AVARA-webbinariet är kostnadsfritt och öppet för alla. Anmäl dig till webbinariet senast den 7 november kl. 16.00. När du anmäler dig kan du också skicka förhandsfrågor till talarna på engelska.

Webbinariet finns att se på Taikes Youtube-kanal från och med den 9 november. Videon kommer att förses med engelska undertexter inom två veckor efter publicering.

 

Mer information

Kontaktuppgifter

Producent Pia Repo, Kreativt nät, Centret för konstfrämjande, +358 (0)295 330 857, [email protected]

Projektledare Julia Heikkinen, Yrkeshögskolan i Uleåborg, +358 (0)50 5288 897, [email protected]

 

Julie’s Bicycle är en ideell organisation som uppmuntrar konst- och kultursektorn att arbeta för klimat, natur och rättvisa. Julie’s Bicycle grundades 2007 och har sina rötter i musikbranschen. I dag arbetar organisationen brett inom kultursektorn i samarbete med över 2 000 organisationer i Storbritannien och internationellt.

Centret för konstfrämjandes Kreativt nät är ett samordningsprojekt inom ESF+-temat Innovationskompetens inom den kreativa branschen och kulturbranschen. Vårt mål är att hjälpa och uppmuntra proffs inom de kreativa branscherna att ansöka om ESF+-finansiering. Vi stöder också det praktiska arbetet i projekt som fått finansiering.

Centre for Arts Innovation (CAI) vid Yrkeshögskolan i Uleåborg grundades 2022 för att främja innovativa och tvärvetenskapliga experiment inom ny teknik. Målet är att utveckla nya praxis och sätt att skapa konstnärligt innehåll.

CAI:s AVARA Art & Tech Festival och AVARA Testbeds främjar innovation inom konst- och teknikbranschen och stöder uppkomsten av nya konstformer och sätt att uppleva konst. AVARA ingår i Uleåborgs kulturhuvudstadsprogram 2026.