Event

AVARA-webinaari: Sustainable Digital Creativity

Kaipaatko näkökulmia digitaalisen hiilijalanjäljen pienentämiseen luovassa työssä? AVARA-ennakkowebinaarissa Alice Bonnot (Julie's Bicycle) johdattaa kestävän digitaalisen luovuuden teemoihin. Webinaari on AVARA – Art & Tech <3 Sustainability -tapahtuman ennakkotilaisuus.
Lähikuvassa jalat ja erivärisiä valotehosteita.
Kuva: Jenina B. / Design Inspis

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma-aika

Ke 8.11.2023 klo 14.30 — 16.00

Tapahtuman tyyppi

Webinaari

Webinaarin järjestäjien logot: OAMK, S+T+ARTS, European Comission, Julie's Bicycle, Taiteen edistämiskeskus, Euroopan unionin osarahoittama

 

Tule kuulemaan kestävästä digitaalisesta luovuudesta! 

AVARA-webinaarissa pureudutaan digitaalisuuden aiheuttamiin ympäristön ja yhteiskunnan haasteisiin. Tilaisuudessa pohditaan, miten taide- ja kulttuuriala voisivat toimia haasteiden ratkaisijana. Webinaarissa kuulet käytännön näkökulmia ja case-esimerkkejä digitaalisen hiilijalanjäljen pienentämiseen.

Tapahtuman vetäjänä toimii ympäristön kestävyyden asiantuntija Alice Bonnot (Julie’s Bicycle). 

Vierailijapuhujina ovat taiteilija Dan Barnard (Fast Familiar/the Networked Condition), toiminnanjohtaja Lou Hargreaves (Abandon Normal Devices), sekä taiteilija Solimán López (The Manifesto Terricola -projekti).

Webinaarissa esitellään myös taiteilija Alexandra Daisy Ginsbergin teos Pollinator Pathmaker, jossa puutarhoja suunnitellaan pölyttäjäystävällisesti. 

Webinaarin sisällöt on suunnitellut Julie’s Bicycle (UK). Tapahtuman järjestävät Taiteen edistämiskeskuksen Luova verkko -hanke (ESR+) ja Oulun ammattikorkeakoulun Centre for Arts Innovation (CAI).

Webinaarin kieli on englanti.

AVARA-webinaari on AVARA – Art & Tech <3 Sustainability -tapahtuman ennakkotilaisuus. AVARA – Art & Tech <3 Sustainability järjestetään Oulussa 16.–17.11. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 7.11.  

 

Linkki TALLENTEESEEN
 

Ohjelma

Welcome 
Pia Repo, Creative Net project, Arts Promotion Centre Finland

Sustainable Digital Creativity 
Alice Bonnot, Julie’s Bicycle

Pollinator Pathmaker 
Alexandra Daisy Ginsberg

The Networked Condition 
Dan Barnard, Fast Familiar & Lou Hargreaves, Abandon Normal Devices

Manifesto Terricola 
Solimán López

Q&A

 

Ilmoittautuminen

AVARA-webinaari on maksuton ja kaikille avoin. Ilmoittaudu webinaariin 7.11. klo 16.00 mennessä. 

Ilmoittautumisen yhteydessä voit lähettää etukäteiskysymyksiä puhujille englanniksi.

Webinaari on katsottavissa Taiken YouTube-kanavalla 9.11. alkaen. Videoon lisätään englanninkieliset tekstitykset kahden viikon kuluessa julkaisusta.

 

Lisätietoja

Yhteystiedot

Tuottaja Pia Repo, Luova verkko, Taiteen edistämiskeskus, +358 (0)295 330 857, [email protected]

Projektipäällikkö Julia Heikkinen, Oulun ammattikorkeakoulu, +358 (0)50 5288 897, [email protected]

Julie’s Bicycle on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka kannustaa taide- ja kulttuurialoja toimimaan ilmaston, luonnon ja oikeudenmukaisuuden puolesta. Vuonna 2007 perustetun Julie’s Bicyclen juuret ovat musiikkialalla. Nykyään se toimii laajasti kulttuurialalla ja on kumppanina yli 2000 organisaatiolle Isossa-Britanniassa ja kansainvälisesti. juliesbicycle.com

Taiteen edistämiskeskuksen Luova verkko on Luovan ja kulttuurialan innovaatio-osaamisen ESR+-teeman koordinaatiohanke. Tavoitteenamme on auttaa ja innostaa luovien alojen ammattilaisia hakemaan ESR+-rahoitusta. Lisäksi tuemme rahoituksen saaneita hankkeita käytännön työssä.

Oulun ammattikorkeakoulun Centre for Arts Innovation (CAI) perustettiin vuonna 2022 edistämään innovatiivisia ja poikkitieteellisiä kokeiluja uusien teknologioiden parissa. Tavoitteena on kehittää uusia käytäntöjä ja tapoja luoda taiteellista sisältöä.

CAI:n AVARA Art & Tech Festival ja AVARA Testbeds edistävät taide- ja teknologia-alan innovaatioiden kehittymistä ja tukevat uusien taidemuotojen ja taiteen kokemisen tapojen syntymistä. AVARA on osa Oulu2026-kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaa.