Beviljat stipendium

Arkitekten Anssi Lassila fick statspriset i arkitektur

Statens Arkitektur- och formgivningskomission tilldelade året 2017 statspris i arkitektur till arkitekten Anssi Lassila. Priset delades ut av kulturminister Sampo Terho. Priset på 14 000 euro betalas ur Veikkaus avkastning.
Publiceras

Prismotivering (på finska):

Arkkitehti Anssi Lassilan tuotanto on hieno esimerkki kunnianhimoisesta ja tinkimättömästä laadusta, jolla parannetaan ympäristöä. Vaikka Lassila on tunnettu erityisesti puun käytön taitajana, hänen arkkitehtuurilleen on ominaista monipuolinen suhde eri materiaaleihin ja niiden luova soveltaminen eri tilanteisiin parhaiten sopivalla tavalla. Lassila kunnioittaa ja hyödyntää vanhoja perinteisiä käsityötaitoja, samalla kun hänen arkkitehtoninen ilmaisunsa on uutta luovaa, ennakkoluulotonta ja raikasta. Rakennuksissa veistoksellisuus yhdistyy perinnerakentamisen hiljaiseen tietoon.

Lassilan monipuoliseen tuotantoon kuuluu esimerkiksi neljä kirkkoa, arkkitehtuurin Finlandialla palkittu Puukuokka-asuinkerrostalo Jyväskylässä sekä eri mittakaavan suunnitelmia ja toteutuksia. Niistä viimeisimpänä esimerkkinä on Lonnan-saareen hienovaraisesti sovitettu uusi hirsisauna.

Lassila on lisäksi toiminut alan eri luottamustehtävissä ja luennoitsijana. Hän johtaa OOPEAA-arkkitehtitoimistoa, jolla on toimistot Helsingissä ja Seinäjoella.

Undervisnings- och kulturministeriets pressmeddelanden den 8 december 2017

Mer information:

specialsakkunnig Lea Halttunen, lea.halttunen@taike.fi , tfn 0295 330 713.