Myönnetty tuki

Arkkitehti Anssi Lassila sai arkkitehtuurin valtionpalkinnon

Valtion arkkitehtuuri- ja muotoilutoimikunta on myöntänyt vuoden 2017 arkkitehtuurin valtionpalkinnon arkkitehti Anssi Lassilalle. Valtionpalkinnon jakoi kulttuuriministeri Sampo Terho. Arvoltaan 14 000 euron suuruinen palkinto maksetaan Veikkauksen tuotoista.
Julkaistu

Palkintoperustelut:

Arkkitehti Anssi Lassilan tuotanto on hieno esimerkki kunnianhimoisesta ja tinkimättömästä laadusta, jolla parannetaan ympäristöä. Vaikka Lassila on tunnettu erityisesti puun käytön taitajana, hänen arkkitehtuurilleen on ominaista monipuolinen suhde eri materiaaleihin ja niiden luova soveltaminen eri tilanteisiin parhaiten sopivalla tavalla. Lassila kunnioittaa ja hyödyntää vanhoja perinteisiä käsityötaitoja, samalla kun hänen arkkitehtoninen ilmaisunsa on uutta luovaa, ennakkoluulotonta ja raikasta. Rakennuksissa veistoksellisuus yhdistyy perinnerakentamisen hiljaiseen tietoon.

Lassilan monipuoliseen tuotantoon kuuluu esimerkiksi neljä kirkkoa, arkkitehtuurin Finlandialla palkittu Puukuokka-asuinkerrostalo Jyväskylässä sekä eri mittakaavan suunnitelmia ja toteutuksia. Niistä viimeisimpänä esimerkkinä on Lonnan-saareen hienovaraisesti sovitettu uusi hirsisauna.

Lassila on lisäksi toiminut alan eri luottamustehtävissä ja luennoitsijana. Hän johtaa OOPEAA-arkkitehtitoimistoa, jolla on toimistot Helsingissä ja Seinäjoella.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote 8.12.2017

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Lea Halttunen, [email protected], p. 0295 330 713.