Nyhet

Bothnia Biennale mottog fler ansökningar än förväntat

Bothnia Biennale (9.9–19.10.2014) är ett projekt som initierats av Centret för konstfrämjande, Österbottens regionalbyrå. Första Bothnia Biennale; På väg, bjuder in konstnärer till att tolka olika begrepp med anknytning till resande via visuella konstarter, scenkonst, musik och ordkonst.

I programmet kommer det att synas fördomsfritt förenande av olika konstarter, gemenskaplig och internationell verksamhet.

Centret för konstfrämjande, Österbottens regionalbyrås länskonstnär i internationellt sammarbete Norah Nelson är nöjd över mängden ansökningar

”.... vi mottog över 60 ansökningar från 12 olika länder, till och med ända från Honolulu!
Jag är imponerad av ansökningarnas kvalité och mångsidighet. Det är glädjande att se hur konstnärer inom olika konstarter har tagit fasta vid tvärkonstnärlighets idén och skapar samarbete kring ämnet.”

Ansökningarna bedöms av en arbetsgrupp som består av representanter från Vasa stads kulturcentrum, Regionala danscentret i Österbotten och Seinäjoki konsthall. Valet av konstnärerna tillkännages i oktober 2013.

Biennalen anordnas på olika platser i Österbotten, Södra-Österbotten och Mellersta-Österbotten, bl.a. i Tikanoja konsthems gårdskapell, Hantverkets hus Loftet, Fotogalleri Ibis, galleri Varikko i Seinäjoki, Vanha Paukku i Lappo och Kuddnäs museum och Rådhusgalleriet i Nykarleby.

 

Information:

Norah Nelson

Länskonstnär i internationellt samarbete 
Centret för konstfrämjande
Österbottens regionalbyrå
tfn. 0295 330 811
[email protected]

 

http://www.taike.fi/sv/web/pohjanmaa/bothnia-biennale1

Bothnia Biennales blogg:
http://bothniabiennale.blogspot.fi