Nyhet

Bothnia Biennales Informationsmöten och ansökning

Bothnia Biennale (9.9–19.10.2014) är ett projekt som initierats av Centret för konstfrämjande, Österbottens regionalbyrå.

 

Första Bothnia Biennale; På väg, bjuder in aktörer från de kreativa branscherna att tolka olika begrepp med anknytning till resande via visuella konstarter, scenkonst och musik samt ordkonst.

Syftet är att ge ett lyft åt det mångsidiga konstlivet i Österbotten, Södra Österbotten och Mellersta Österbotten och att främja samarbetet mellan de olika aktörerna. Biennalen vill profilera sig som en tvärkonstnärlig och internationell biennal som för samman konstfältets lokala aktörer både med varandra och med internationella samarbetspartners i gemensamma, nyskapande projekt.

Arrangörerna hoppas att Biennalen ska bli en samarbetsmanifestation för konstinstitutionerna och de kreativa branschernas aktörer i regionen och att det mångsidiga programmet ska synas både inomhus och utomhus.

Bothnia Biennales fria ansökningar för uppträdare och artister pågår från den 3.4.-16.8.2013. Förutom ansökningsblanketten bör den sökande skicka in en fri ansökan i vilken det framgår projektets idé/förslag och hur tvärkonstnärlighet framträder eller kunde framträda.

Kriterier är Biennalens tema och tvärkonstnärlighet; i valet prioriteras projekt som förenar flera (2-3) konstarter. Även verksamhet som engagerar publiken är önskvärt. Om man inte själv har samarbetsparter av andra konstarter kan Biennale-teamet vid behov koppla samman aktörer/söka upp en lämplig samarbetspart.

Ansökningarna skickas per post tills den 16.8.2013 (obs. poststämpel godtags inte!).

Ansökningarna granskas av arbetsgruppen som består av representanter för olika konstarter och organisationer aktörer. Valet av deltagare sker i slutet av augusti 2013 och konstnärerna meddelas om besluten i början av september 2013.