Nyhet

Cantret för konstfrämjande söker en utvecklingschef

Utvecklingschefen ansvarar för ledandet av utvecklingsarbetet i Centret för konstfrämjande. Utvecklingschefen är direkt underställd centrets chef och är medlem av ledningsgruppen. Utvecklingschefen agerar som förman för sitt ansvarsområde och som föredragande av ärenden som berör det. Utvecklingschefen agerar som sakkunnig i kansliets verksamhets-, utvecklings-, projekt- och utvärderingsarbete.

Utvecklingschefen ansvarar för:

  • utvärderingen av kansliets verksamhets- och effektivitetsresultat
  • planering, förberedning, verkställning och övervakning av och instruerande i konstens utvecklingsprojekt och utvecklingsuppgifter
  • informationsproducering
  • uttvärdering av verksamhet och projekt
  • ansvarsområdets förvaltning och ekonomi.

Tjänsten har en prövotid på sex månader.

I enlighet med förordning (727/2012) förutsätter tjänsten en högre högskoleexamen samt tidigare kunskap om tjänstens arbetsområde och en i praktiken uppvisad erfarenhet av ledarskap samt en utmärkt muntlig och skriftlig färdighet i finska och en nöjaktig muntlig och skriftlig färdighet i svenska.

För att sköta tjänsten framgångsrikt krävs ett gott handlag i projektövervakning samt erfarenhet av att leda verksamhetsutvärdering och utvecklingsarbete. God kännedom om konstförvaltningssystemet, erfarenhet av sakkunniguppgifter inom konst och kultur och tidigare arbetserfarenhet inom statsförvaltningen ses som en fördel. Dessutom önskas erfarenhet av resultatstyrnings-, budgeterings- och rapporteringsprocesser.

Av den ansökande förväntar vi oss goda samarbets- och interaktionsförmågor, ett aktivt utvecklingsgrepp och en organisatorisk talang samt färdigheter att uppträda inför andra.

Information och ansökning www.valtiolle.fi
Arbetsnyckel 600-109-13

Ansökningstiden upphör 24.05.2013  klockan 16:15.