Nyhet

Centret för konstfrämjande söker två specialsakkunniga

Två tjänster som specialsakkunnig är öppna för ansökan. De specialsakkunniga arbetar i Centret för konstfrämjandes huvudkontor i Helsingfors.

Till uppgifterna som specialsakkunnig hör sakkunnig- och utvecklingsuppgifter inom området för konstfrämjande samt uppgifter som föredragande och sekreterare för konstkommissionerna.

Jobbet innehåller förberedande, föredragande, implementering och kommunikation av ärenden som berör de konstarter och kommissioner inom den specialsakkunniges ansvarsområde. Specialsakkunnige ansvarar även för uppföljningen av anslagen för sina kommissioner. Förutom detta innebär jobbet utvecklingsuppdrag som berör hela ansvarsområdet för konststödjande samt gällande den andra tjänsten, utvecklingsuppdrag av ämbetsverkets kommunikation, i samarbete med andra anställda.

Behörighetskraven för de båda tjänsterna är högskoleexamen samt utmärkta muntliga och skriftliga kunskaper i finska samt nöjaktiga muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

Av de sökande förväntar vi oss god förtrogenhet med den finländska konstadministrationen, administrativ erfarenhet, erfarenhet från sakkunniguppgifter inom konst och kultur samt organiserings- och samarbetsförmåga.

Som fördel räknar vi erfarenhet av uppgifter som föredragande och för den andra tjänsten dessutom god kännedom om grunderna i offentlig förvaltning och förvaltningsförfarande.

Tjänsten är placerad på kravnivå 8 i Centret för konstfrämjandes lönesystem (den uppgiftsrelaterade lönedelen är 2876,56 euro). Därtill betalas ett tillägg som grundar sig på den individuella arbetsprestationen och den kan utgöra högst 45 % av den uppgiftsrelaterade lönedelen. Tjänsten är ordinarie och innehåller en prövotid på 6 månader.

Ansökningarna i första hand till adressen www.valtiolle.fi
Detaljerade sökannonser hittas med arbetsnumren 600-216-13 ja 600-217-13.

Ansökningstiden upphör 18.10.2013 klockan 16.15.

Båda befattningarna är ordinarie. Det ena tjänsteförhållandet inleds 1.12.2013 och det andra 1.2.2014.

Ytterligare upplysningar om jobbet:
chef för konststöd Esa Rantanen tfn 0295 330 720
Telefontider måndagar och onsdagar kl. 9.30 – 10.30.