Nyhet

Eva-Maria Hakola Centret för konstfrämjandes utvecklingschef

Magister i konst Eva-Maria Hakola inleder den 19 augusti sitt arbete som utvecklingschef vid Centret för konstfrämjande. Hon styr ämbetsverkets ansvarsområde för utveckling och ansvarar därmed för utvecklingsprojekt, utvärdering av verksamhetens effekter samt informationsproduktion. Tjänsten som utvecklingschef är ny.

Hakola är för tillfället anställd som kontorsschef vid institutionen för lärarutbildning i Helsingfors universitets beteendevetenskapliga fakultet. Där ansvarar hon för styrandet av allmän, ekonomi-, och personaladministration, strategisk planering samt utvecklingen av verksamheten och processerna.

Hakola har tjänstgjort på den privata och offentliga sektorn i styrnings- och utvecklingsuppgifter som bland annat projektchef, utvecklingschef och produktionschef. Utöver detta har hon verkat som producent och som företagare inom den visuella branschen.

Sammanlagt 58 personer ansökte om tjänsten som utvecklingschef varav 17 kallades till intervju. Hakolas praktiska erfarenhet som chef övertygade. Hennes omfattande kunnande inom planering, förberedande och genomföring av konstens utvecklingsprojekt tillsammans med goda samarbets- och kommunikationsfärdigheter utgjorde de bästa förutsättningarna för tjänsten som utvecklingschef.

Ytterligare information: Centret för konstfrämjandes direktör Minna Sirnö tfn 0295 330 719.