Nyhet

Fotoutställningen Vila blicken! visas i Seinäjoki

Österbottens fotocentrum och Österbottens regionalbyrå vid Centret för konstfrämjande ordnar fotoutställningen Vila blicken!, som bjuder människor för att stanna upp och fokusera på fotografiet. På utställningen är mötet mellan fotot och dess åskådare unik och personlig.

Fotoutställningen Vila blicken! är nu utställd i Seinäjoki. Tornen visas i biblioteket Apila, Seinäjoen kaupunginteatteri och Uimahalli-Urheilutalo tills söndag 28.2.  I mars är utställningen i Karleby och sedan visas den i Österbottens fotocentrum i Lapua (Lappo) 27.4. - 21.5.2016.

I början av hösten bjöd vi in fotografer som bor eller är födda i Österbotten att delta i den gemensamma ambulerande utställningen.  Till juryns stora glädje svarade flera professionella fotografer, hobbyfotografer och bildkonstnärer på inbjudan. Nivån på fotografierna var hög och i bilderna hade man koncentrerat sig på utställningens idé. I uttagningen till utställningen deltog 39 fotografer med sammanlagt 108 fotokonstverk. Av dem valdes 39 fotografier av 26 fotografer.

Tilläggsinformation:
Jenni Latva, länskonstnär i fotokonst
Centret för konstfrämjande, Österbottens regionalbyrå
tel. 029 5330 811
[email protected]

Pia Mouazan, vice ordförande
Österbottens fotocentrum
tel. 044 7991 180
[email protected]