Nyhet

Hjälp Taike att utveckla sin verksamhet och svara på enkäten!

För att utveckla Taikes verksamhet samlar vi in respons från våra intressenter. Enkäten upprättas av doktor i samhällsvetenskap Sakarias Sokka. Svaren behandlas konfidentiellt och anonymt.

Bland alla som svarar lottar vi ut ett Museikort som ger gratis inträde till över 200 muséer runtom i Finland under ett år.

Svara på enkäten

Enkäten är en del av utredningen av Centret för konstfrämjandes (Taike) verksamhet. I resultatavtalsförhandlingarna 2013 kom Taike överens med undervisnings- och kulturministeriet (UKM) att Taike under 2016 lämnar in en utredning av sin verksamhet i relation till sina uppgifter och förväntningar till ministeriet.

Intressentenkäten innehåller flervalsfrågor och de kan kompletteras med öppna svar. Svaren behandlas och rapporteras på ett sätt som försäkrar att uppgifterna inte kan kopplas till enskilda svarare.

Förutom enkäten så utnyttjar utredningen förberedningsmaterial från 2012 som samlats i samband med lagförändringen samt enkät- och responsmaterial som ämbetsverket samlat in från och med 2013, bland annat kommissionsenkäten som i mars 2016 riktades till konstkommissionernas medlemmar.

Utredningen upprättas av doktor i samhällsvetenskap Sakarias Sokka som i början av augusti kommer att överlämna sin rapport till Taike. Före utredningen överlämnas till UKM ber Taike utlåtande om den från sina expertorgan och centrala intressentgrupper och inlämnar dessa som bilaga till utredningen.

Utredningsman Sakarias Sokka arbetar som universitetslektor inom kulturpolitik vid Jyväskylän yliopisto.

Han är insatt i bakgrunden av den finländska konst- och kulturpolitiken och dess nuvarande tillstånd. I sin doktorsavhandling (2012) utredde han hur praxis inom kollegiala bedömningen har utvecklats och etablerats som en del av den finländska konstadministrationen. Han har också egen, i praktiken erhållen erfarenhet av att bedöma ansökningar inom konstområdet.

Ytterligare information: utredningsman Sakarias Sokka, [email protected] och direktör Minna Sirnö, [email protected]