Nyhet

Konstrådet stöder projektet Dansens hus

Konstrådet anser att det är en kulturpolitiskt anmärkningsvärd prestation att föreningen Dansens hus har lyckats att förbinda finansiären för att främja projektet. Initiativet lyfter fram en modell som sammanför privat och offentlig finansiering på ett sätt som också visar vägen för framtida finansiering av konst och kultur.

Konstrådet anser att om det påbörjade projektet inte fullföljs skulle det äventyra liknande samfinansierade projekt framöver.

Konstrådet anser att det är väsentligt att arbetet för att uppnå målet fortsätts på ett sätt som också försäkrar husets verksamhet. Finansieringen av verksamheten ska vara på en säker grund före det sista beslutet om att bygga huset fattas.

Konstrådet vill se att projektet fortsätter och önskar att man hittar ett sätt att lösa finansieringen av verksamheten så att man inte går miste om en historiskt betydande donation och att projektets målsättning att utveckla dansfältet uppnås.

Konstrådet är undervisnings- och kulturministeriets expertorgan vid framtagning av konstpolitiska riktlinjer. Det fattar beslut om statens konstkommissioners verksamhetsområden, namn och antal samt utser medlemmar till statliga och regionala konstkommissioner till tvåårsperioder.

Ytterligare information:
Konstrådets ordförande, professor Tiina Rosenberg, [email protected]