Nyhet

Kuinka elää kuvataiteella -skolningsdag i Storkyro

Finska konstnärssällskapets projekt ”Kuinka elää kuvataiteella” arrangerar tillsammans med Österbottens regionalbyrå vid Centret för konstfrämjande en skolningsdag för bildkonstnärer i Kyrö Distillery i december.

Skolningsdagens teman kretsar bl.a. kring arbetets olika former, beskattning av dessa, nya företagsamhetsformer, produktutveckling, socialförmåner, arbetslöshet, pension med mera. Som ledare för skolningen är Anna Nousiainen, jurist för Finska konstnärssällskapet, och sakkunnig Ville Niutanen. I planeringen av skolningsdagens innehåll tas även deltagarnas behov och önskemål i beaktande. Frågor och önskemål uppges i samband med anmälan eller per e-post [email protected]. Som avslutning på dagen ges en möjlighet att bekanta sig med destilleriets verksamhet.

Kuinka elää kuvataiteella -skolningsdag i Storkyro på måndag den  7.12.2015 kl 13.15-16.30 
(Kyrö Distillery, Oltermannintie 6, Storkyro)

Anmälning
Anmäl dig senast måndag den 30.11. på adressen http://j.mp/isokyro . Maximiantalet deltagare är 20, och skolningen är gratis för alla deltagare. Du kan samtidigt anmäla dig till en gemensam transport från Storkyro tågstation till destilleriet och tillbaka.

Skolningen är en del av projektet ”Kuinka elää kuvataiteella”. Förutom skolningen erbjuder projektarbetarna personlig rådgivning åt deltagarna. Läs mera på http://artists.fi/ajankohtaista/hankkeet-ja-projektit/kuinka-elaa-kuvataiteella

Evenemanget är på finska. Välkommen!