Nyhet

Mysterienyckeln-priset – skrivtävling för barn och unga i Egentliga Finland

Är du barn- och ungdomslitteraturens nya Sherlock Holmes? Bokens år 2015 till ära firar vi i Egentliga Finland barn och unga som läsare och skribenter.

Skriv på temat En bokhjälte som jag aldrig glömmer.

Vilken är den bästa bok du har läst och hurdan är hjälten i den? Varför tyckte du om den och vilka tankar väckte den i dig? Varför är hjälten så oförglömlig? Varför är boken så jättebra?

Du kan välja din uttrycksform fritt, det kan vara en berättelse, ett brev, en dikt, rap, en dagbokssida, en essä, en serie, ett skådespel, en minideckare eller en bokrecension, ja precis vad som helst. Och du kan skriva precis så långt eller kort du vill. Ge ditt bidrag en rubrik. Du kan skriva på svenska eller finska.

Skicka ditt bidrag tillsammans med ditt namn, din skola, din e-postadress och ditt telefonnummer på adressen vstaide(at)minedu.fi senast på Aleksis Kivi-dagen 10.10.2015.

Tävlingen har fyra serier: åk 1–2, åk 3–4, åk 5–6 och åk 7–9. Det mest originella bidraget i varje serie belönas med Mysterienyckeln.

Mysterienycklarna delas ut på en prisgala som ordnas i december i Åbo. Dessutom får eleverna böcker och överraskningspriser, bland annat en middag med en författare.

Ytterligare information:

Tittamari Marttinen, länskonstnär i barnkultur
[email protected]
t. +358295 330 903