Nyhet

Sammanslutningars inloggning i e-tjänsten ändras 16.3.2020 till Suomi.fi-identifiering

Katso-autentiseringen med OTP- och PWD-koder upphör. När du loggar in på Taikes e-tjänst för sidan dig framöver direkt till Suomi.fi-tjänsten där du identifierar dig med dina personliga bankkoder, mobilcertifikat eller certifikatkort.

Befullmäktigande i Suomi.fi-tjänsten

Suomi.fi-fullmakten ger en person rätt att hantera ärenden för sammanslutningen i e-tjänsten. De som har namnteckningsrätt i föreningen ska ge fullmakt i tjänsten till personer som får hantera ärenden för föreningen. Taike använder följande fullmakter för ärendehantering:

Beredning av ansökan om statsunderstöd (organisation)

  • Med denna fullmakt kan den befullmäktigade på fullmaktsgivarens vägnar bereda ansökan om statsunderstöd och åtgärder med anknytning till understöd.

Ansökan om statsunderstöd (organisation)

  • Med denna fullmakt kan den befullmäktigade på fullmaktsgivarens vägnar bereda ansökan om statsunderstöd och åtgärder med anknytning till understöd, lämna in dem för behandling samt återkalla ansökan.

Ansökan om statsunderstöd och administration av uppgifter (organisation)

  • Med denna fullmakt kan den befullmäktigade på fullmaktsgivarens vägnar bereda ansökan om statsunderstöd och åtgärder med anknytning till understöd, lämna in dem för behandling samt återkalla ansökan och administrera uppgifter som gäller fullmaktsgivaren.

Anvisningar för att ge Suomi.fi-fullmakter finns på Myndigheten för digitalisering och befolkningsdatas webbplats.

Närmare information: