Nyhet

Taike förenklar sina stödformer för musik, seriekonst och illustration och dramatik

Centret för konstfrämjande ökar åskådligheten i sina stödformer för 2016. Biblioteksstipendierna för musik, seriekonst och illustration samt understödet för uruppförande av dramatik slopas som separata stödformer. Sökkriterierna för projektstipendier för olika genrer justeras så att det inom de aktuella genrerna blir möjligt att ansöka om stipendier som tidigare beviljades som biblioteksstipendier och understöd för uruppförande. Anslagen för biblioteksstipendierna för musik, seriekonst och illustration samt understödet för uruppförande beaktas framöver i projektstipendierna för de aktuella genrerna.

”Kriterierna för beviljande av biblioteksstipendier för musik, seriekonst och illustration samt projektstipendier har under åren blivit allt mer likadana, varför det även har förekommit överlappning i ansökningarna. Genom att förena dessa och projektstipendierna kan fördelningen av de allokerade anslagen till respektive genre övervägas på ett mer övergripande sätt. Det var inte heller längre ändamålsenligt att ha understödet för uruppförande som en separat stödform. Stöd för samma ändamål utdelas fortsättningsvis, som en del av projektstipendierna, till författare av inhemska pjäser”, säger Esa Rantanen, chef för konststöd.

Ansökningstiden för projektstipendier är 1.10–6.11.2015. Ansökningstiden går ut på den sista ansökningsdagen kl. 16.00. Stipendieansökan ska lämnas elektroniskt.

Mer information om ansökningstiderna för Taikes stipendier och bidrag.