Nyhet

Taikes dag för nya konstformer

Kan vi sätta värde och namn på ett konstverk som försvinner fysiskt efter att ha visats? Om det lämnar ett minnesspår av en upplevelse för alla sinnen i betraktaren, har det verkligen försvunnit eller blivit ett offentligt verk som åskådarna kollektivt bär med sig?

Centret för konstfrämjande bjuder in konstnärer och konstintresserade att delta i ett diskussionstillfälle kring nya konstformer. Vi vill lyfta fram frågor om tidsbunden konst som offentlig konst, nya sammanhang och omgivningar för visning av konst, och publiken som en del av konstverket.

Diskussionstillfället arrangeras i Kyrö Distillerys restaurang efter visningen av Klas Erikssons verk Forza Rosa Fluff. Tillfället inleds med en kort frågestund och presentation av konstnären.

Diskussionstillfället arrangeras av Centret för konstfrämjande, i samarbete med organisation för nutidskonst Checkpoint Helsinki och Kyrö Distillery i samband med visningen av Klas Erikssons verk Forza Rosa Fluff den 25.7.2015 kl. 17. på Perttilän silta i Storkyro.

Ytterligare information:
Jimmy Pulli, Länskonstnär i Nordiskt samarbete, [email protected], tfn 0295 330 815
Antti Huntus, Specialsakkunnig, tfn 0295 330 810, [email protected]
Centret för konstfrämjande, Österbottens regionalbyrå

http://www.checkpointhelsinki.org/teokset/forza-rosa-fluff