Nyhet

Taikes direktör beklagar försenade betalningar av bidrag

Författare förargade över de försenade bidragsutbetalningarna hämtade sina tomma fickor till Centret för konstfrämjande den 14 mars. Centrets direktör Minna Sirnö, samlade de tomma fickorna i en gammal filthatt och beklagade det som hänt.

Förseningen beror på problem med ärendehanteringssystemet Salama. Systemet är undervisnings- och kulturministeriets projekt, vilket används av alla ämbetsverk under ministeriet.  –  Centret för konstfrämjande har inget alternativ. För tillfället kan vi endast göra vårt bästa för att manuellt förbättra situationen. Tillsvidare kan vi inte ge en uppskattning om hur länge dröjsmålet fortsätter, säger Sirnö.

 –  Vi hoppas att systemets brister korrigeras så fort som möjligt eftersom följande bidragsbehandling börjar inom kort. Ansökningarna för biblioteks- och visningsstipendium som redan anlänt får vi fortsättningsvis mata in för hand och vi kan inte med säkerhet säga när den nödvändiga grundinformationen för refereegranskningen fås från Salama.

Undervisnings- och kulturministeriets överdirektör Håkan Mattlin beklagade den försenade betalningen av bidragen. Som systemets ansvariga abonnent gör ministeriet sitt yttersta för att rätta till bristerna.