Nyhet

Verkstaden ”Från ord till handling” för professionella konst- och kulturutövare

Centret för konstfrämjande arrangerar verkstaden ”Från ord till handling”, som hålls torsdagen 17.9. kl. 14.15-18.30 i Jaaksi-salen i Seinäjoki Stadsbibliotek.

Verkstadens ledare är Anniina Aunola, multidisciplinär konstnär inom den involverande konsten, som för tillfället verkar som nationell länskonstnär i konst och välmående i Centret för konstfrämjandes byrå i Norra Savolax.

Beskrivning av Från ord till handling –verkstaden:
I verkstaden befästs varje konstnärs egna, unika sätt att möta olika målgrupper med involverande konstmetoder. Teman är bl.a. samfundskonst, delad skapande, involverande konst och konstens inverkan på välmåendet. Verkstadens ledare Anniina Aunola har utexaminerats som magister i danskonst på teaterhögskolan 1999 och till speciallärare från Östra Finlands Universitet 2010. Hon verkade 2012-2014 som länskonstnär i samfundskonst och involverande metoder i Norra Savolax och är för tillfället nationell länskonstnär i konst och välmående.

Verkstaden hålls på finska.

Alla professionella konst- och kulturutövare är välkomna till verkstaden. Någon tidigare erfarenhet av involverande konstmetoder krävs ej. Verkstaden är kostnadsfri och bekostas av Centret för konstfrämjande.

Tilläggsinformation och bindande anmälan
görs till Hanna Korhonen, länskonstnär i publikarbete, på adressen [email protected] , alternativt telefon 0295 330 813.