Nyhet

Vill er skola få besök av en författare?

Centret för konstfrämjande anordnar temadagar om litteratur för skolorna i Egentliga Finland. Dagarna inkluderar besök av en författare samt ordworkshopar. Vi söker nu nya skolor att besöka under våren eller hösten 2015. Besöken genomförs som en temadag under en hel skoldag. Under dagen ordnar vi workshopar för flera elevgrupper (2–3 grupper).

I fokus för temadagen står författargästen som diskuterar skrivande, läsande och författarens arbete med eleverna. Eleverna får också med hjälp av skrivuppgifter lära sig att själva uttrycka sig i skrift. De lär sig att se litteratur ur nya perspektiv och får arbeta tillsammans med en professionell författare. Workshoparna och besöken kan anpassas efter skolornas önskemål.

Om tanken tilltalar er, skriv ett kort mejl till adressen [email protected] där ni motiverar varför en temadag bör ordnas just i er skola. Vi vill ha ert mejl senast 27.2.2015. På samma e-postadress kan ni även ställa eventuella frågor om temadagen.

De valda skolornas egen andel av kostnaderna för arrangemanget är 200 euro. Information om vilka skolor som valts ges i mars 2015.

Ytterligare information:

Länskonstnär Tittamari Marttinen
tel. 0295 330 903
[email protected]