Tapahtuma

Julkisen taiteen kevätpäivä

Kuinka tila vaikuttaa meihin? Kuinka vallitsevat ideat ja yleinen ilmapiiri materialisoituvat julkisten tilojen taiteessa? Vuonna 2023 julkisen taiteen kevätpäivä keskittyy ulkopuolen ja sisäpuolen suhteeseen – kehollisen ja henkisen vuorovaikutukseen sekä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin peruspalikoihin julkisen taiteen kontekstissa.
Kaksi henkilöä kävelee seinämässä olevan julkisen taideteoksen ohi.
Teos: Kimmo Ojaniemi, Gaian silmä (1998). Kuva: Hertta Kiiski

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma-aika

Ti 9.5.2023 klo 09.30 — 15.30

Tapahtumapaikka

Sibeliusmuseo, Piispankatu 17, 20500 Turku

Tapahtuman tyyppi

Seminaari

Ohjelmassa on luvassa puheenvuoroja taiteilijoilta ja tutkijoilta, kentän toimijoiden ajankohtaisia kuulumisia sekä paneelikeskustelu. Viimevuotiseen tapaan luvassa on myös julkisen taiteen vuosikatsauksen julkistaminen.

AIKATAULU

09:30 Aamukahvi

10:00 Kuulumisia kentältä: Monitoimijatalo Wintterin taidehanke, Sivistyshallinnon erityisasiantuntija Inkeri Parviainen
10:15 Kuulumisia kentältä: Svenska kulturfonden i Björneborg rakentaa kulttuuritalon, toimitusjohtaja Martin Hartman
10:30 Puheenvuoro: taiteilija Anu Pennanen 
11:15 Julkisen taiteen katsauksen esittely

11:30 Lounas

12:30 Taideinterventio: äänitaiteilija Juha-Matti Rautiainen
13:00 Puheenvuoro: arkkitehti Freja Ståhlberg-Aalto 
13:45 Iltapäiväkahvit 
14:15 Kuulumisia kentältä: Taiteilijayhdistys Öy ry yhteistyössä Keravan palvelutalosäätiön kanssa, taiteilijat Emma Helle ja Mari Paikkari
14:30 Paneelikeskustelu 
Keskustelemassa yliopisto-opettaja Laura Uimonen, taiteilija Noora Schroderus, tutkija Nina Kokkinen ja museonjohtaja Susanna Pettersson

15:30 Kiitos ja loppusanat

Muutama sana päivän puheenvuoron pitäjistä:

Anu Pennanen työskentelee visuaalisen taiteen, elokuvan ja arkkitehtuurin ja urbanismin välimaastossa. Hänen teoksensa liittyvät usein rakennetun ympäristön ja julkisen tilan olemukseen ja ilmiöihin sekä paikkojen arkiseen ja elettyyn todellisuuteen. Pennanen työskentelee, osallistuu näyttelyihin ja opettaa kansainvälisesti.

Freja Ståhlberg-Aalto on arkkitehti ja tutkija. Hänen 2019 väitöstutkimuksensa tarkasteli erityisesti hoivarakennusten estetiikkaa sekä tilan ja arkkitehtuurin vaikutuksia käyttäjien kokemusten ja tapaustutkimuskohteiden kautta. Ståhlberg-Aalto työskentelee JKMM arkkitehtitoimistossa Helsingissä, ja on suunnittelutyössään osallistunut etenkin suurten kulttuuri- ja museohankkeiden toteutukseen.

MISSÄ? Sibeliusmuseossa. Museo sijaitsee Aurajoen rannassa, osoitteessa Piispankatu 17, 20500 Turku. Kupittaan juna-asemalta kävelee museolle noin vartissa.

MITEN? Tapahtuma on maksuton ja mukaan mahtuu 100 ensin ilmoittautunutta. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 28.4.2023 ja ilmoittautumaan pääset tämän linkin kautta

Tapahtumaa ei striimata. Puheenvuorot ovat suomenkielisiä.

Mikäli et pääsekään osallistumaan, peruutathan paikkasi laittamalla meiliä osoitteeseen [email protected]. Näin voimme minimoida ruokahävikin.

KENELLE? Tapahtuma on suunnattu julkisen taiteen parissa työskenteleville ammattilaisille. Voit välittää osallistumislinkkiä edelleen.

Nähdään Turussa! 

Lue runomuotoinen muistuma tapahtumasta

Runoilija Lauri Hei kirjoitti runomuotoisen tiivistelmän sekä sattumanvaraisesti generoituvan runoanimaation julkisen taiteen kevätpäivästä.