Projekti

Taikerit

Varsinais-Suomen ja Satakunnan alue

Taikerit on vuonna 2023 aloittanut alueellinen kehittämishanke, joka kuuntelee herkällä taikerin korvalla oman alueensa taitelijoiden tarpeita ja toiveita. Notkealiikkeinen taikeri järjestää taiteilijoille suunnattuja työpajoja ja koulutusta, ja tuo esiin taiteilijoiden asiantuntijuutta ja osaamista.
Hankkeen tila:
Käynnissä
Ajankohta:
-

Etymologia: Taikerit-nimen takana on ajatus taiteen edistämisen, resurssien ja innovaatioiden tuesta, mutta nimi koostuu myös useista muista merkityksistä, kuten taikelaisten riemusta alueellista kehittämistä kohtaan.

Reviiri: Taikerit edistää taiteilijoiden osaamista ja työskentelymahdollisuuksia Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella.
 

Taikereiden tavoitteet 

  • Verkostoituminen: kuuntelemme hankealueemme taiteilijoita ja räätälöimme hankkeen toimenpiteitä vastaamaan taiteilijoiden tarpeita 
  • Osaamisen kasvattaminen. Järjestämme erilaisia työpajoja ja tilaisuuksia, joilla pyrimme lisäämään muun muassa alueen taiteilijoiden tuotannollista osaamista.
  • Taiteilijoiden asiantuntijuuden ja osaamisen näkyvyyden lisääminen; yhytämme taiteilijoita esimerkiksi yksityisen sektorin kanssa.
     

Toimenpiteet vuonna 2024 

  • Kemiönsaari lab
  • /SLASH-festivaali
     

Hae mukaan /SLASH-festivaalin kesänäyttelyyn ja rahoitustapahtumaan

Lisätiedot ja hakuohjeet kesänäyttelyyn.

Lisätiedot ja hakuohjeet Taikerin luola -rahoitustapahtumaan.
 

Löydä sisäinen taikerisi

Oletko satakuntalainen tai varsinaissuomalainen taiteilija? Ota yhteyttä ja mietitään yhdessä, miten Taikerit-hanke voi sinua palvella.