Projekti

Filmiapaja

Filmiapaja yhdistää audiovisuaalisen alan, kirjailijoiden ja käsikirjoittajien osaamista ja synnyttää tuoreita, pohjoisesta ympäristöstä ponnistavia tarinoita. Haku projektiin käynnistyy keväällä 2023, ja lisäinfoa julkaistaan maaliskuussa 2023.
Hankkeen tila
Käynnissä
Ajankohta:
-
Luminen tie ja auringonlasku
Kuva Anne Laurila

Filmiapaja kerää yhteen tekijöitä ja rahoittajia sekä mahdollistaa uusien tuotantojen, yhteistyöverkostojen ja työtapojen syntymisen av-alalle. Taiteen edistämiskeskus ja Oulun kulttuurisäätiö ovat tehneet yhteistyösopimuksen, jossa Oulun kulttuurisäätiö sitoutuu rahoittamaan Filmiapaja-projektissa kehitettyjä tuotantoja 400 000 euron rahoituksella. Yhteistyötä tehdään myös AVEKin, Suomen elokuvasäätiön ja Yleisradion kanssa.
 
Vuosina 2023–2024 Taike järjestää verkostoitumistapaamisia ja työpajoja, joiden tavoitteena on syventää av-alan ja kirjoittamisen ammattilaisten välistä yhteistyötä. Ideoiden jalostuessa tuotantoaihioiksi Filmiapaja järjestää niille ammattilaisten sparrausta, työryhmien ja teosten yksilölliset tarpeet huomioiden. Vuoden 2024 lopulla järjestetään pitchaustapahtuma, jossa projektin aikana kehitellyt tuotannot esitellään valikoiduille rahoittajille. Parhaat Filmiapajassa syntyneet tuotannot saavat Oulun kulttuurisäätiön tuotantorahoituksen ja ne ovat osa Oulu2026-kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmistoa.

Yksityiskohtaisemmat haku- ja kelpoisuusohjeet tekijöille avataan projektihaun käynnistämisen yhteydessä vuoden 2023 maaliskuussa.