Projekti

Filmiapaja

Filmiapaja yhdistää audiovisuaalisen alan, kirjailijoiden ja käsikirjoittajien osaamista ja synnyttää tuoreita, pohjoisesta ympäristöstä ponnistavia tarinoita. Haku projektiin käynnistyi keväällä 2023
Hankkeen tila:
Käynnissä
Ajankohta:
-
En skrivmaskin inuti en stämningsfull träbyggnad. På ett papper i skrivmaskinen står det ”Filmiapaja”. I bakgrunden ett fönster med utsikt över ett fjällandskap.
Kuva: Jani Kärppä / Kota Collective
Filmiapajan logo. Kirjoituskone, jossa paperin sijaan filmiä.

 

Oletko audiovisuaalisella alalla työskentelevä tai alalle haluava kirjoittamisen ammattilainen, kuten kirjailija, dramaturgi, käsikirjoittaja, tuottaja tai ohjaaja? Haluatko verkostoitua ja löytää uusia yhteistyökumppaneita? Oletko työssäsi tekemisissä tekstien kanssa ja haluat kehittää pohjoiseen sijoittuvia tarinoita audiovisuaalisen alan tuotteeksi?

Haku

Haku alkoi 21.3.2023 klo 14 ja päättyi 3.4.2023 klo 16.

Lisätietoa Filmiapajasta

Filmiapaja on Taiteen edistämiskeskuksen ja Oulun kulttuurisäätiön yhteisprojekti, joka yhdistää erityisesti audiovisuaalisen alan, kirjailijoiden ja käsikirjoittajien osaamista sekä synnyttää tuoreita, pohjoisesta ympäristöstä ponnistavia tarinoita. Filmiapaja kerää yhteen tekijöitä ja rahoittajia, mahdollistaa uusien tuotantojen, yhteistyöverkostojen ja työtapojen syntymisen av-alalla. Projektissa kehitetään tarinallisia teoksia, jotka kuuluvat av-alan kenttään sen laajassa merkityksessä (elokuva, audiodraama, mediataide, lyhytelokuva, podcast jne.).

Filmiapaja kestää puolitoista vuotta ja sisältää työpajojen sarjan sekä mahdollistaa rahoitusta osalle tuotannoista Oulun kulttuurisäätiön kautta. Lisäksi Filmiapajan toimintaan sitoutuneilla käsikirjoittajilla on mahdollisuus hakea erillistä käsikirjoitusapurahaa syksystä 2023 alkaen. Projektin kustannusarvio on n. 750 000 €, josta tekijöille ja tuotannoille jaettavan tuen osuus on 400 000 €.

Filmiapajan päätoimenpiteitä ovat

  1. Verkostoitumistapahtumat, joissa av- ja kirjallisuusalan ammattilaiset pääsevät tutustumaan toisiinsa
  2. Työpajat joissa kehitetään pohjoisia tarinoita audiovisuaaliseen formaattiin soveltuviksi
  3. Teoskohtaiset sparraukset nille hankkeille, jotka tarvitsevat asiantuntija-apua.

Filmiapaja huipentuu vuoden 2024 loppupuolella tapahtuvaan pitchaustilaisuuteen, jossa hankkeet esitellään valikoiduille rahoittajille ja valitaan ne tuotannot, joille myönnetään Oulun Kulttuurisäätiön rahoitus.

Yhteistyössä

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus, Lapin Kirjallisuusseura, Oulun Kirjailijaseura, Oulun kulttuurisäätiö, Pohjoisen audiovisuaalisen alan ammattilaiset (PAVA), Yleisradio.

 

Projektiin liittyvää